Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επιδείνωση του καιρού αύριο προβλέπει η ΕΜΥ

vroxopt2Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Τρίτη (3-12-2013), κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας.
Πιο αναλυτικά:
α) αύριο Τρίτη (3-12-2013):
1. στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις, αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μέτρα. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα σταματήσουν.
2. στην κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την Πελοπόννησο χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μέτρα.
3. ισχυρές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν από το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.
4. οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα ανατολικά και νότια στα 7 με 9 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο στα 10 μποφώρ.

5. η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση (6-8 βαθμούς) από βορρά προς νότο.

Για την Τετάρτη αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στις περισσότερες περιοχές της χώρα από τις απογευματινές ώρες, με εξαίρεση την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάννησα. Εκεί αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες (ενώ στα ορεινά της Κρήτης αναμένονται χιονοπτώσεις). Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενίσουν άλλα οι θερμοκρασίες στα ανατολικά της χώρας θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα, με παγετό στα βόρεια τη νύχτα και νωρίς το πρωί.