Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δήμος Αλεξάνδρειας: πρόταση για τρία έργα μέσω Leader

lavoriinallestimentoΑλλαγές στην όψη συγκεκριμένων περιοχών του Δήμου Αλεξάνδρειας θα φέρουν 3 έργα συνολικού ύψους 245.000 ευρώ περίπου που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα LEADER. Τα έργα προτάθηκαν από τον Δήμο ώστε να μην χαθούν τα λεφτά αλλά και να αναμορφωθούν σημεία του Δήμου που έπρεπε να αποκτήσουν άλλη όψη.

Συγκεκριμένα η πρόταση αφορά τρία έργα, που θα γίνουν σε Πλατύ, Νεόκαστρο και Λουτρό:

– στο Πλατύ θα γίνει ανάπλαση του χώρου που βρίσκεται το ηρώο Πεσσόντων Προσκόπων κατά την μάχη του Λουδία το 1912 (πίσω από τον Σιδ. Σταθμό Πλατέος). Ο προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο έργο ανέρχεται στα 63.000 ευρώ περίπου,

– στο Νεόκαστρο το έργο αφορά την ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου τριγωνικού σχήματος, που εφάπτεται με επαρχιακές οδούς και βρίσκεται στο χωριό (δημιουργία πλατείας με 2 τμήματα) και τη δημιουργία επίσης βοτανικού κήπου αναψυχής σε κοινόχρηστο χώρο (εντός σχεδίου) δίπλα από τον χώρο του νεκροταφείου. Το έργο συνολικά θα κοστίσει 100.000 ευρώ περίπου,

– στο Λουτρό, όπου θα δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος που θα ενώνει το χωριό με τη στάση του ΟΣΕ που υπάρχει λίγο έξω από το χωριό.

Τα έργα αυτά επελέγησαν να γίνουν στα συγκεκριμένα σημεία (και να μην γίνει π.χ. μια παρέμβαση στο πολεοδομικό συγκρότημα της Αλεξάνδρειας) επειδή υπήρχε πληθυσμιακό κριτήριο για ένταξη έργων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.