Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σίλβιο: το τέλος του συνασπισμού και το άνοιγμα σε αυτούς που τον εγκατέλειψαν

s1611Στο Εθνικό Συμβούλιο με την εντυπωσιακή Francesca Pascale, κράτησε ήπιους τόνους έναντι αυτών που τον εγκατέλειψαν και σήκωσε την αντιευρωπαϊκή σημαία.

Με μια ομιλία που κράτησε μιάμιση περίπου ώρα (και είχε έντονα αντιευρωπαϊκά χαρακτηριστικά – π.χ. είπε πως το ευρώ είναι ένα ξένο νόμισμα, ενώ είπε πως ο ίδιος εκνεύριζε τη Δωροθέα και τον Σαρκοζί) ο Σίλβιο ανακοίνωσε το τέλος του συνασπισμού PdL και την επανίδρυση (στην ουσία) του κόμματός του, του Forza Italia. Επίσης οι σημερινές εξελίξεις στη Ρώμη σηματοδοτούν και την έξοδο του κόμματος του Σίλβιο από την κυβέρνηση Letta, αφού το σύνολο των υπουργών του PdL παρέμεινε στο πλευρό του αντιπροέδρου.

Πάντως ο Σίλβιο, με έναν κυνικό – αλλά καθ’ όλα αληθή στην ουσία του – τρόπο σηματοδότησε τη συνέχιση της ζωής της κυβέρνησης. “Δεν έχουμε πλέον τον απαραίτητο αριθμό…” είπε αλλά το συνέχισε ακόμη περισσότερο κάνοντας και μια αναφορά στους γερουσιαστές του κόμματος του Γκρίλο “…και επειδή υπάρχουν γερουσιαστές του Cinque Stelle που βρέθηκαν εκεί (σ.σ. στο Κοινοβούλιο) τυχαία με 14 χιλιάρικα το μήνα, που δεν θα ήταν διατεθειμένοι να χάσουν τον τίτλο του γερουσιαστή και την επιταγή”. Πάντως άφησε μια χαραμάδα ως προς την συνεργασία του με όσους πήγαν με τον Alfano, αφού πρόκειται για ψήφους που του χρειάζονται: “θα κάνουμε μια συμμαχία μετριοπαθών” είπε και έφερε το παράδειγμα της συνεργασία που είχε τα προηγούμενα χρόνια με κόμματα όπως αυτό της Λίγκας του Βορρά και το FdL.

Πέραν της πολιτικής διάστασης, είναι φανερό πως ο Σίλβιο περισσότερο ανησυχεί για κάτι άλλο, για αυτό και το άνοιγμα σε αυτούς που τον εγκατέλειψαν: στις 27 Νοεμβρίου στη Γερουσία θα γίνει ψηφοφορία με θέμα την αποπομπή του από το Σώμα.