Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πέντε Γερμανοί εμφανίστηκαν στους εισαγγελείς για το θέμα της Siemens

giustizia2Σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας πέντε Γερμανοί, πρώην μεγαλοστελέχη της Siemens έχουν ήδη απολογηθεί, ενώπιον των ανακριτών Μαρίας Νικολακέα και Νίκου Πιπιλίγκα, στο Εφετείο της Αθήνας. Όπως έχει αποκαλύψει “Το Βήμα”, οι Γερμανοί κατηγορούμενοι από την Ελληνική δικαιοσύνη, αποφάσισαν να εμφανιστούν προ του κινδύνου να εκδοθούν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης, γεγονός που θα τους εμπόδιζε να ταξιδέψουν.

Αντίθετα ο κατηγορούμενος Ράινχαρτ Σίκατσεκ, βασικός εμπλεκόμενος στις μίζες και στα μαύρα ταμεία, …… με επιστολή του στους δύο Έλληνες ανακριτές δηλώνει ότι δεν θα εμφανιστεί στην ελληνική δικαιοσύνη, επικαλείται την αρχή Νe Bis in idem, ότι δηλαδή έχει ήδη δικαστεί στη Γερμανία και απειλεί με υποβολή μήνυσης εναντίον των Ελλήνων δικαστών.

Οι Γερμανοί που εμφανίστηκαν τελικά στην ανάκριση και έχουν απολογηθεί, είναι οι Μάικλ Κουτσενρόιτερ, Φόλκερ Γιουνγκ, Τόμας Γκάνσβιντ, Χαντς Γιόακιμ Νοϊεμπέργκερ και Γιόζεφ Ρίχτερ. Οι ανακριτές περιμένουν να εμφανιστεί και ο άλλοτε επικεφαλής της γερμανικής εταιρίας Φον Πίρερ, ο οποίος θα απολογηθεί πιθανότατα μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Το Βήμα”