Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Με 164 ψήφους υπέρ πέρασε η τροπολογία για τα φάρμακα

medicineΓια τη δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και για τη στροφή στα γενόσημα, για την ταμπακιέρα δηλαδή, δεν θα ακούσουμε και πολλά σήμερα. Αυτό που πουλάει είναι οι κόντρες. Και άσε τα γερόντια να αγωνίζονται για να βρουν φάρμακα (“δεν πεθαίνουν κιόλας”, όπως είχε πει κάποτε και ένας υπουργός υγείας που υπερψήφισε)…

Μέσα σε κλίμα έντασης υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα φάρμακα. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου. Κατά τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. “Παρών” ψήφισε το ΚΚΕ. Από την αίθουσα της Ολομέλειας είχαν αποχωρήσει οι βουλευτής της ΑΝ.ΕΛ. και της Χρυσής Αυγής. Τελικά, “Ναι” ψήφισαν 164 Βουλευτές, “όχι” 72 και “παρών” δήλωσαν 10.
Επρόκειτο για μια ψηφοφορία που θα μείνει (και αυτή, όπως και πολλές άλλες της συγκεκριμένης Συνόδου της Βουλής) στην Ιστορία, αφού…… όλοι ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, δεν έγινε τίποτε για την ουσία του θέματος. Χαρακτηριστικό του αλαλούμ που επικράτησε και που δεν αποτυπώνεται στο επίσημο αποτέλεσμα ήταν – μεταξύ άλλων – το ότι βουλευτές από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεναν να απαντούν ότι ψηφίζουν τα άρθρα 1,2,3 και 4 της τροπολογίας, όχι στο άρθρο 5 της ίδιας τροπολογίας, και οι ψηφολέκτες να εγγράφουν “όχι στην τροπολογία”.