Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ηλεία: αντιδράσεις για χωματερή και ένταση

ileiaΣε όλη την Ελλάδα υπάρχουν αντιδράσεις κατοίκων που βλέπουν να καταστρέφεται η περιοχή τους (λόγων …επενδύσεων ή παρεμβάσεων κάθε τύπου).

Μετά τις Σκουριές και τις αντιδράσεις των κατοίκων (πρόκειται για τη γνωστότερη ίσως ιστορία αντίθεσης των κατοίκων σε μια παρέμβαση-οικον. δραστηριότητα σε μια περιοχή, αλλά οι κάτοικοι είναι αντίθετοι γιατί βλέπουν πως μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα ρημαχτεί ο τόπος τους), αντιδράσεις υπάρχουν και στην περιοχή της Ηλείας, για τη χωματερή των Λιμνών στον ποταμό Αλφειό.

Οι κάτοικοι εκεί αντιδρούν έντονα.

Η Αστυνομία έκανε επέμβαση στην περιοχή που βρίκεται η χωματερή και έκανε συλλήψεις. Μεταξύ εκείνων που συνελήφθησαν ήταν και ένα άτομο με ειδικές ανάγκες! Παράλληλα, κλούβες της Αστυνομίας απέκλεισαν το δρόμο που οδηγεί στη χωματερή σε δύο σημεία της γέφυρας του Αλφειού, απαγορεύοντας τη διέλευση οχημάτων και πολιτών. Ακολούθησε πανδαιμόνιο καθώς οδηγοί οχημάτων που ήθελαν να περάσουν από τη γέφυρα και εκατοντάδες εργαζόμενοι αποκλείστηκαν εκεί. Κάτοικοι κατήγγειλαν ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Αστυνομίας οι κλήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων γίνονταν με μεγάλη δυσκολία, ενώ το τηλεφωνικό δίκτυο στα Μακρίσια νεκρώθηκε για περίπου δύο ώρες.

Λίγο μετά την έφοδο της Αστυνομίας, οι καμπάνες στα γειτονικά χωριά Μακρίσια, Φλόκα και Αλφειούσα άρχισαν να χτυπούν και να καλούν τους πολίτες σε κινητοποίηση. Εκατοντάδες κάτοικοι αψηφώντας τη δυνατή βροχή και την κακοκαιρία επιχείρησαν να περάσουν τα μπλόκα της Αστυνομίας. Πέντε εξ αυτών συνελήφθησαν και κρατήθηκαν αρκετή ώρα σε μία από τις κλούβες. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί κατηγορία.

Μία εκ των δικηγόρων των κατοίκων, η Δώρα Καλάκου, κατήγγειλε στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” το πρωτοφανές κλίμα αστυνομικής τρομοκρατίας και βίας με τις προληπτικές προσαγωγές των κατοίκων που αντιδρούν στο οικολογικό έγκλημα που επιχειρούν να διαπράξουν δίπλα στον ποταμό Αλφειό μέσα σε δασική έκταση οι δήμοι Πύργου-Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας-Κρέστενας.

με πληροφορίες από την εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” και τοπικά ΜΜΕ της Ηλείας