Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Γιορτή του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκη σήμερα

plateia palioy sxoleioylogoΤου Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκη σήμερα, πολιούχου του Πλατέος. Πρόκειται για μια μορφή της Ορθοδοξίας των νεωτέρων ετών, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το χωριό για πολλούς και διάφορους λόγους (είτε λόγω καταγωγής, είτε λόγω της επιλογής του να πάει στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου των Φλαβιανών – του χωριού καταγωγής του γράφοντος που είναι στους παλαιότερους γνωστό και με το όνομα Ζιντζιντερέ – είτε λόγω των συγγενικών σχέσεων του με το Πλατύ).

Εμείς είπαμε να θυμίσουμε τι υπήρχε στη θέση που σήμερα βρίσκεται η εκκλησία που σήμερα φέρει το όνομά του, στην πλατεία Παλαιού Δημοτικού Σχολείου, στο Πλατύ:

paliodimotikosxoleio

στη φωτογραφία είναι το παλιό δημοτικό σχολείο του Πλατέος, λίγο καιρό πριν από την κατεδάφιση του. Στο σχολείο αυτό, που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο χώρο επί δεκαετίες,  φοίτησαν εκατοντάδες μικροί μαθητές. Κάποια στιγμή θα κάνουμε και μια αναφορά-αφιέρωμα και σε αυτό.

να ευχαριστήσουμε τη Σόφη και τον Θάνο που μας άφησαν ένα απόγευμα να φωτογραφήσουμε την εικόνα αυτή, την οποία έχουν σε έναν τοίχο του καφενείου τους.