Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αψιμαχίες μεταξύ Δημάρχου και Απατσίδη-Τασιόπουλου για το θέμα της τεχνικής εταιρίας

apats_dimit_tassiopΈνταση δημιουργήθηκε στην αρχή της δεύτερης (τακτικής) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, χθες, μετά από την απόφαση του Δημάρχου να αναφερθεί στο θέμα με την τεχνική εταιρία και τα 80 χιλιάδες ευρώ που πληρώθηκαν στη ΔΟΥ.

Το θέμα έρχεται από τις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε και σχετίζεται με δυο εταιρίες, έναν εργολάβο και μια κοινοπραξία και πολύ παρασκήνιο.

Η ιστορία, όπως αναφέρουν οι σύμβουλοι είναι σχετικά απλή: ο Δήμος, λόγω του ότι θα έπρεπε να έχει φορολογική ενημερότητα, κατέβαλε στη ΔΟΥ πρόστιμο που θα έπρεπε να πληρώσει ο ιδιώτης (λόγω συμμετοχής του σε κοινοπραξία με την Δημοτική Επιχείρηση Φυσικών Πόρων του πρώην δήμου Μελίκης). Ο Δήμος έλαβε την απόφαση το 2011 να κινηθεί ο δήμος κατά του ιδιώτη και να διεκδικήσει τα χρήματα του Δήμου, αλλά όπως καταγγέλλουν ούτε αυτό έγινε και λένε πως υπάρχει μια μεταστροφή.

Ο δήμαρχος ανέφερε χθες πως γίνεται σπέκουλα για το θέμα αυτό, πως κάποιοι σηκώνουν σημαίες και το παίζουν “αστυνόμοι-σαϊνιδες” και πως το θέμα αφορούσε το Δήμο (ως διάδοχη κατάσταση του Δήμου Μελίκης). Το λόγο έλαβαν χθες οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Γ. Απατσίδης και Τ. Τασιόπουλος οι οποίοι έχουν αναφερθεί εκτενώς στο θέμα είτε εντός του συμβουλίου είτε εκτός (σε ραδιοφωνική εκπομπή). Ο Γ. Απατσίδης ανέφερε πως με τα όσα είπε χθες ο δήμαρχος κάνει κωλοτούμπα (“ζούμε το απόλυτο παράλογο”, είπε χαρακτηριστικά) ενώ ο Τ. Τασιόπουλος προκάλεσε τον δήμαρχο για δημόσια αντιπαράθεση για το θέμα.

Το σίγουρο είναι πως το θέμα, όποια και να είναι η διάστασή του, θα λυθεί από τη Δικαιοσύνη, αφού όπως ανέφερε ο Τ. Τασιόπουλος ήδη στις 4 Οκτωβρίου κλήθηκε από τον Εισαγγελέα, που κινήθηκε αυτεπάγγελτα.