Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Υπό τη σκιά των παρακολουθήσεων

earhearΌχι πως οι Ευρωπαίοι είναι τίποτε άσχετοι με το θέμα. Απλά, βγήκαν στη φόρα τα άπλυτα των πέραν του Ατλαντικού φίλων μας!

Χαμός με τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων Ευρωπαίων (πολιτικών αλλά και εκατομμυρίων πολιτών) από τις υπηρεσίες της πέραν του Ατλαντικού μεγάλης συμμάχου. Λογικό επακόλουθο, το Συμβούλιο της ΕΕ να ασχοληθεί και με αυτό.

Όσον αφορά τη Μέρκελ, η ίδια αποκάλυψε πως από τις δύο τηλεφωνικές συσκευές που είχε στην κατοχή της μόνον η μία διέθετε σύστημα ασφάλειας.Η Καγκελάριος διέθετε δύο συσκευές, μία για τις κυβερνητικές υποθέσεις και μία…… για την οποία πλήρωνε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU). Η Μέρκελ εξήγησε ότι το κυβερνητικό κινητό της, μάρκας Blackberry, ήταν εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα ασφαλείας, ενώ το δεύτερο ήταν ένα απλό Nokia.

Απ’ την άλλη μεριά αυτός που είχε πραγματικά πρόβλημα ήταν ο Κάμερον, ο Άγγλος πρωθυπουργός.Γιατί μπορεί μεν να συμμετείχε στο Συμβούλιο και έπρεπε να τα πει με τους υπόλοιπους, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας του είναι ενεργά μέλη στην ομάδα των υπηρεσιών που κατηγορούνται πως κάνουν τέτοιες δουλειές (η ομάδα συμπεριλαμβάνει υπηρεσίες από ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Αυστραλία, Καναδά και Ν. Ζηλανδία).