Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σφυρίζουν αδιάφορα και συνεχίζουν

Σφυρίζουν αδιάφορα οι ανίκανοι που έλαχε να βρίσκονται στο τιμόνι της ΕΕ (αλλά και των χωρών τους) και συνεχίζουν borsaνα προχωρούν με γοργά βήματα την οικονομική ένωση της Ευρώπης, αγνοώντας επιδεικτικά τον ευρωσκεπτικισμό που πλέον κυριαρχεί παντού. Γιατί ο ευρωσκεπτικισμός κυριαρχεί λόγω των αποφάσεών τους αλλά και της στάσης τους απέναντι στην “κρίση” που οδηγούν στη φτώχεια, στην ανεργία και στην απόγνωση εκατομμύρια Ευρωπαίους.  Κι αυτό δεν είναι τυχαίo, αφού οι περισσότεροι κάτοικοι της Ευρώπης έχουν αντιληφθεί 2 πολύ συγκεκριμένα πράγματα:

1) πως η λεγόμενη “ευρωπαϊκή αλληλεγγύη” ΔΕΝ υφίσταται

2) πως η ενοποίηση δεν είναι και τόσο ενοποίηση λαών, κρατών και ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων και αγαθών αλλά ενοποίηση του κεφαλαίου και των τραπεζών (με ταυτόχρονη προστασία, με οποιοδήποτε κόστος, των τραπεζών).

Σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin)…… ενέκριναν τη δημιουργία ενιαίου εποπτικού μηχανισμού για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, κάνοντας έτσι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση. Γιατί είπαμε: τα βήματα γίνονται σταδιακά, μελετημένα και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι κοινωνικές ….παρενέργειες. Και κάθε πράμα στον καιρό του!