Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνάντηση Τσαβδαρίδη με την πρέσβειρα της Ουγγαρίας

tsavdhungΣυνάντηση με την Πρέσβειρα της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κυρία Ester Sandorfi είχε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στο γραφείο της στην Πρεσβεία ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, με την ιδιότητα του ως Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία προγραμματίστηκε έπειτα από πρόσκληση της ιδίας της Πρέσβειρας προς τον κ. Τσαβδαρίδη, ο Βουλευτής Ημαθίας είχε την ευκαιρία να συζητήσει αναλυτικά με την κυρία Sandorfi μία σειρά ζητημάτων που αφορούν τις προοπτικές ανάπτυξης στενότερων διμερών σχέσεων της Ουγγαρίας με την Ελλάδα πάνω στους τομείς της οικονομικής, της επιχειρηματικής, της τουριστικής αλλά και της πολιτιστικής συνεργασίας.

Ο κ. Τσαβδαρίδης, υπογράμμισε στην κυρία Sandorfi την πάγια βούληση της Ελληνικής Δημοκρατίας για ισχυροποίηση και διεύρυνση των δεσμών της χώρας μας με την Ουγγαρία επ’ ωφελεία των δύο λαών και παράλληλα τη διαβεβαίωσε ότι αξιοποιώντας το θεσμικό του ρόλο, θα συνεχίζει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου τα αποτελέσματα της συνεργασίας των δύο χωρών να αποκτήσουν ουσιαστικότερο χαρακτήρα και ευρύτερη δυναμική.

Επιπροσθέτως, ο κ. Τσαβδαρίδης συζήτησε με την πρέσβειρα της Ουγγαρίας την προοπτική επωφελών διμερών συνεργασιών διάφορων περιοχών της Ουγγαρίας με την Ημαθία ιδιαίτερα πάνω στους κομβικούς άξονες του τουρισμού αλλά και της αγροτικής επιχειρηματικότητας, ενώ παράλληλα την προσκάλεσε να επισκεφθεί με την πρώτη ευκαιρία την Ημαθία προκειμένου να διαπιστώσει “ιδίοις όμμασι” τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες που διαθέτει η περιοχή, πρόσκληση που η ίδια η Πρέσβης με χαρά αποδέχτηκε.

Με το πέρας της συζήτησης τους, ο κ. Τσαβδαρίδης και η Πρέσβειρα της Ουγγαρίας συμφώνησαν να προγραμματιστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μία νέα συνάντηση, προκειμένου να τεθεί ακόμη πιο συγκεκριμένη ατζέντα για όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα.