Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο Μιχαλολιάκος

Μετά από μια μαραθώνια απολογία, προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων ο γεν. γραμμ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο Μιχαλολιάκος κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Προφυλακιστέος κρίθηκε επίσης και ο «πυρηνάρχης» της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α. στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη, ο οποίος φέρεται να είναι εμπλεκόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Και οι δύο μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ μέχρι να αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν.
Σε σχετική της ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου ως άδικη και αντισυνταγματική, υποστηρίζοντας ότι «έχει υπαγορευθεί από ξένα κέντρα εξουσίας».

Σε λίγη ώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μεταγωγή του συλληφθέντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, ενώ στις 11 το πρωί ο βουλευτής Λαγός (που κρίθηκε εχθές προφυλακιστέος) αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Στη φυλακή θα οδηγηθεί επίσης και η 39χρονη ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στην Ασφάλεια και φέρεται να εμπλέκεται σε αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής.