Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ο Τζιτζικώστας, η ΧΑ, η γκάφα, το ΠΑΣΟΚ, ο Άκης και μια παραίτηση…

tzitzikostas2από “Το Ποντίκι web”

Άνω-κάτω κάνει την συγκυβέρνηση ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με την απόφαση του να απευθύνει πρόταση προς την ΧΑ να παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Τα κόμματα με δηλώσεις τους καταδίκασαν την συγκεκριμένη απόφαση, ωστόσο, με νεότερες δηλώσεις του ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, όχι μόνο εμφανίστηκε αμετακίνητος στην απόφασή του να καλέσει στην παρέλαση τη ΧΑ αλλά, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την κίνησή του αυτή δήλωσε ότι άλλος περιφερειάρχης, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση λέγοντας ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
«Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά από εμένα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση λέγοντας ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ», δήλωσε στο Mega ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Βενιζέλος ζητά την παραίτηση Τζιτζικώστα λόγω… ανοησίας
Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ το οποίο με ανακοίνωσή του ζήτησε την παραίτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα «λόγω ανοησίας» αναφέροντας, μάλιστα, ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υιοθέτησε τη ναζιστική λογική της ΧΑ, προσβάλλοντας και τη ΝΔ.

«Ο κ. Τζιτζικώστας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη – στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιό δήμο έχει την έδρα του. Ζητάμε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δύο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη», ανέφερε ο ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση του.

Κεδίκογλου: Γκάφα του Τζιτζικώστα
Ως «γκάφα» χαρακτηρίζει τη νέα δήλωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα περί της πρόσκλησης που απηύθυνε προς την Χρυσή Αυγή να συμμετάσχει στην παρακολούθηση της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ζητώντας του διορθωτική δήλωση.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση ο Σίμος Κεδίκογλου τονίζει ότι «όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο Α. Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση».

Τζιτζικώστας: Δεν υπονόησα και δεν υπονοώ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση
Με διευκρινιστική του δήλωση ο Απόστολος Τζιτζικώστας προσπάθησε να… «μαζέψει» τις γκάφες του διημέρου, υποστηρίζοντας ότι δεν υπονόησε και δεν θεωρεί σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας έχει ως εξής:
«Σε ότι αφορά το ζήτημα της δήλωσής μου σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα το πρωί θέλω να διασαφηνίσω ότι:
Όπως ξεκάθαρα δήλωσα και στην τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήμουν προσκεκλημένος σήμερα το πρωί, δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση. Καταδικάζω με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια διαστρέβλωσης της ξεκάθαρης τοποθέτησής μου.
Το παράδειγμα που μεταχειρίστηκα ήθελε να καταδείξει ότι η μη τήρηση του νόμου και η θεσμική εκτροπή, μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με τεράστιες αρνητικές συνέπειες.
Θέλω τέλος να ξεκαθαρίσω ότι στο θέμα της παρέλασης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τήρησε απόλυτα « τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β’ 1488/6-10-2006), ο οποίος ορίζει ότι αποστέλλονται προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».