Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Βέροια: 34χρονος με κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών διαμοίραζε παράνομα τηλεοπτικό σήμα

satpirΑπό την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο επιχείρησης που στόχευε στην αντιμετώπιση της “πειρατείας” συνδρομητικών υπηρεσιών και της πορνογραφίας ανηλίκων, εντοπίστηκε στην πόλη της Βέροιας, κατάστημα πώλησης και εγκατάστασης δορυφορικών δεκτών, κεραιών κ.λπ. που διατηρούσε 34χρονος, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία, διαμοίραζε παράνομα τηλεοπτικό σήμα.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημά του στη Βέροια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) δορυφορικοί δέκτες, διαφόρων εταιρειών, μία (1) εξωτερική μονάδα αποθήκευσης (usb) και ένας (1) εσωτερικός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε προηγηθεί μήνυση, που υπέβαλλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ….… πληρεξούσιος δικηγόρος ανώνυμης εταιρίας παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η μήνυση αφορούσε σε δορυφορική «πειρατεία» των υπηρεσιών που παρέχει η συγκεκριμένη εταιρεία, μέσω παράνομης διανομής τηλεοπτικού σήματός της σε μεγάλο αριθμό «συνδρομητών».

Σε βάρος του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στην πνευματική νομοθεσία και την προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.