Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συλλήψεις στελεχών (μεγάλων και μεσαίων) της Χρυσής Αυγής

xravgiΚαταιγιστικές (και με συνεχή ροή) είναι οι εξελίξεις μετά από την πρωϊνή σύλληψη στελεχών της Χρυσής Αυγής, καθώς στο μεταξύ εξελίσσεται μπαράζ συλλήψεων της ηγεσίας της οργάνωσης, η οποία χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Λαγός μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Επίκειται η σύλληψη των βουλευτών Παππά και Μίχου.
Μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων ανέρχεται στους 14.
Συνελήφθη επίσης ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, καθώς και εννέα ακόμα στελέχη.
Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, στα κρατητήρια της αντιτρομοκρατικής και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.
Σύμφωνα με το Mega, τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε το εισαγγελικό πόρισμα που στοιχειοθετεί το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου με 34 εντάλματα σύλληψης.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Τη βουλευτική ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.