Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πλατύ: παραδόθηκαν τα παραχωρητήρια των εργατικών κατοικιών

7Παραδόθηκαν νωρίτερα σήμερα το πρωί στους δικαιούχους τα παραχωρητήρια για τις εργατικές κατοικίες στο Πλατύ.

Παρόντες στην εκδήλωση για την παράδοση ήταν, πέραν των δικαιούχων αλλά και άλλων κατοίκων,  ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, οι τοπικές αρχές (Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Αλεξάνδρειας και δημοτικοί σύμβουλοι), οι βουλευτές Ημαθίας Απ. Βεσυρόπουλος και Λ. Τσαβδαρίδης, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θόδωρος Αμπατζόγλου, ο γ.γ. του ΟΑΕΔ Παναγιώτης Κοκκόρης και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων.

Εμείς να πούμε “καλορίζικα” τα σπίτια στους δικαιούχους και να αναφέρουμε 5-6 ονόματα ανθρώπων που βοήθησαν, ο καθένας με τον τρόπο και από τη θέση που κατείχε ώστε να φτάσει η σημερινή ημέρα:

Στέφανος Στεφανίδης (γραμματέας Κοινότητας Πλατέος, επί πολλά έτη – εκ των πρωτεργατών τις κίνησης για να γίνουν κρούσεις στον ΟΕΚ ώστε να ξεκινήσει κάτι)

Σάββας Καραογλανίδης (πρόεδρος της Κοινότητας Πλατέος, 1979 – 1982)

Χρήστος Γεωργιάδης (πρόεδρος της Κοινότητας Πλατέος, 1983 – 1986)

Προδρομίδης Πρόδρομος (πρόεδρος της Κοινότητας Πλατέος, 1987 – 1990)

Σάββας Ανδρονίδης (πρόεδρος της Κοινότητας Πλατέος, 1991 – 1994)

Στέφανος Δριστάς (δήμαρχος του Δήμου Πλατέος (1995 – 2002)

Φώτης Δημητριάδης (δήμαρχος του Δήμου Πλατέος, 2003 – 2010 και δήμαρχος του Δήμου Αλεξάνδρειας, 2010 έως την παράδοση των κατοικιών)

Ο κάθε ένας από αυτούς, λίγο ή πολύ, με τα μέσα του, με τον προσωπικό του τρόπο, τις δυνατότητές του (και αν θέλετε και τις προσωπικές του γνωριμίες) έβαλε το λιθαράκι του ώστε σήμερα να παραδοθούν οι κατοικίες. Επίσης δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε και τις προσπάθειες και ενέργειες  βουλευτών Ημαθίας (από τη μέρα που ξεκίνησε το θέμα, δηλαδή από τα τέλη ’70 – αρχές ’80), αφού και αυτοί βοήθησαν.