Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πάνω από 6 εκατομμύρια οι ανασφάλιστοι Έλληνες !!!

Τα πρώτα στοιχεία (για τα 3 εκατ.) τα ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου

 

Ο αριθμός είναι απίθανος, δυστυχώς πραγματικός και όπως πάει θα ξεπεράσουμε σε ποσοστιαία αναλογία επί του συνολικού πληθυσμού ακόμη και χώρες (όπως οι ΗΠΑ που κάποτε κοροϊδεύαμε) που η δημόσια ασφάλιση είναι πραγματικά ανύπαρκτη: κοντά 6 εκατομμύρια Έλληνες ΔΕΝ έχουν ουδεμία ασφάλιση!!

Πρώτη αιτία για τον τεράστιο αυτό αριθμό ανασφάλιστων είναι η ανεργία: με 1,5 εκατομμύριο ανέργους στη χώρα, οι ανασφάλιστοι, με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς, διπλασιάζονται και φτάνουν περίπου τα 3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Στη συνέχεια η έλλειψη δυνατότητας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών: άλλοι 3,3 εκατ. ασφαλισμένοι, μεταξύ των οποίων έμποροι που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους, οικοδόμοι αλλά και άλλες κατηγορίες εργαζομένων, δεν έχουν κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα, καθώς δεν καλύπτονται από τα ταμεία τους (αφού δεν μπορούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους).

Σύνολο: πάνω από 6 εκατομμύρια Έλληνες (απευθείας ασφαλισμένοι κάποτε καθώς και προστατευόμενα μέλη) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥΘΕΝΑ και αν τους συμβεί κάτι ο Θεός να βάλει το χέρι του…