Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

48ωρη απεργία των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ (σήμερα και αύριο)


Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κινητικότητα αλλά και την αποδόμηση -όπως αναφέρουν- του Οργανισμού. Επίσης έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου, σε λίγη ώρα από τώρα.

Μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:


Δεν θα τους επιτρέψουμε την αποδόμηση του ΟΑΕΔ. Η κοινωνική πρόνοια είναι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της Πολιτείας. Ενωμένοι, αποφασισμένοι και δυνατοί θα αντιμετωπίσουμε κάθε παράλογη ενέργεια της Κυβέρνησης. Η κινητικότητα, η διαθεσιμότητα ή όπως αλλιώς ονομάζουν οι συγκυβερνώντες την όποια ενέργεια εις βάρος των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ είναι ενέργεια πρώτα εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και μετά εις βάρος των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ! Όποιος υπερβεί αυτή την «κόκκινη γραμμή» θα βγει εκείνος στην διαθεσιμότητα από τον λαό!
Συνάδελφοι,
Κανονικές άδειες και οποιαδήποτε απουσία την ώρα αυτή πλήττουν ευθέως τον αγώνα μας και εξυπηρετούν τα σχέδια της συγκυβέρνησης για την διάλυση του κοινωνικού κράτους. Ας αναλάβει ο καθένας από εμάς την προσωπική του ευθύνη για να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τα παιδιά του.

Η Ομοσπονδία θα επανεξετάσει την κατάσταση μετά το πέρας της απεργίας και θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.