Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μ-Λ ΚΚΕ Ημαθίας: “Τύμπανα πολέμου στην περιοχή. Όχι στην επαπειλούμενη επέμβαση στη Συρία”

Ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν στη διεθνή σκακιέρα αναφορικά με τη Συρία και την επαπειλούμενη επίθεση στη Συρία εξέδωσε το Μ-Λ ΚΚΕ Ημαθίας. Στην ανακοίνωσή αναφέρονται τα ακόλουθα:
Εργαζόμενοι-ες

Ο στρατιωτικός μηχανισμός των αμερικανών ιμπεριαλιστών με τους γνωστούς συνοδοιπόρους , Βρετανία—Γαλλία, έχει τεθεί τις τελευταίες ώρες σε κατάσταση ετοιμότητας, με σκοπό την επέμβαση στη Συρία. Με πρόσχημα τις καταγγελίες χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς Ασάντ, …

… το θάνατο εκατοντάδων αμάχων, οι αμερικανοί και οι υπόλοιποι ιμπεριαλιστές – αυτοί οι μεγαλύτεροι φονιάδες των λαών της γης – βρήκαν την πρόφαση για να δικαιολογήσουν τη νέα στρατιωτική επέμβαση και να προωθήσουν τα σχέδιά τους.

ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία επιχειρούν να αναλάβουν “δράση” στη Συρία, εκτιμώντας πως διαμορφώνονται οι όροι για ακόμη έναν τυχοδιωκτικό, ιμπεριαλιστικό πόλεμο, σ’ ένα πλαίσιο όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, σε μία περιοχή που φλέγεται εδώ και καιρό, τόσο στρατιωτικά όσο και οικονομικά.

Όσο δε για τις “επιφυλάξεις” και “αντιρρήσεις” των υπόλοιπων ιμπεριαλιστών, Ρωσίας –Γερμανίας, σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση, αυτές δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά στάση όχι για την υπεράσπιση της ειρήνης και των δικαιωμάτων των λαών στην περιοχή, αλλά το αντίθετο, στάση που υπακούει στους δικούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, υπολογισμούς και συμφέροντα.

Εργαζόμενοι-ες

Απέναντι σ’ αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς της περιοχής, και για το δικό μας που πλήττεται από τη βάρβαρη πολιτική του ιμπεριαλισμού και της εξαθλίωσης, ο λαός μας πρέπει να εκφράσει με κάθε τρόπο, μαζικά και μαχητικά, την αντίθεσή του στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε και με όποιο κόλπο εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτά.

Να καταγγείλει τη στάση της κυβέρνησης Σαμαρά, να συνδράμει τα ιμπεριαλιστικά γεράκια, είτε διευκολύνοντας τα πολεμικά αεροσκάφη και πλοία είτε με τη χρήση των βάσεών τους στη χώρα μας.

Τώρα πρέπει, όσο ποτέ άλλοτε να οικοδομήσουμε ένα μαζικό, αντιμπεριαλιστικό κίνημα, να αγωνιστούμε μαζικά για να βάλουμε φραγμό στα αιματηρά τους σχέδια.

Να οικοδομήσουμε μέτωπο αντίστασης του λαού μας και των λαών της περιοχής, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για να αποτρέψουμε τα εγκληματικά τους σχέδια.

Να γίνουμε με τους αγώνες μας το προπύργιο της αντίστασης των λαών και όχι το υποτιθέμενο “προπύργιο ασφάλειας και σταθερότητας” που διακηρύττει ο Σαμαράς και η υποτελής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και ορέξεις κυβέρνηση, που είναι ασφάλεια και σταθερότητα των συμφερόντων των αμερικανών ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους και όχι του λαού μας.

Αντίσταση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τη Συρία!

Αλληλεγγύη στο λαό της; Συρίας!

Καμία συνδρομή στην ιμπεριαλιστική επέμβαση , με όποιον τρόπο!

Έξω οι βάσεις και οι Αμερικάνοι!

Μαζικό , λαϊκό κίνημα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο!

Οι λαοί της γης δεν έχουν ανάγκη από “προστάτες”!

Κ.Ο Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ