Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τ.Τασιόπουλος: 4 ερωτήματα προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ (και μια ανώνυμη επιστολή)


με την ευκαιρία, 
α) μια που αυτά που αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος σχετίζονται με το Κολυμβητήριο και 
β) έχουμε από τη Δευτέρα που μας πέρασε αυτό το γαϊτανάκι, εμείς θα πούμε απλά, γιατί μια ζωή ήμασταν των καθαρών λύσεων: να βγει ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ και δώσει τις εξηγήσεις που οφείλονται, γιατί τα ερωτηματικά (όχι μόνο του Τασιόπουλου) είναι πολλά. Επίσημα, με σφραγίδες και υπογραφές, τι συμβαίνει εκεί πέρα στο Κολυμβητήριο. Άντε να λήγει το θέμα γιατί είναι πάρα πολλά τα παιδάκια που πηγαίνουν εκεί και πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην ιστορία (που απασχόλησε περισσότερο από όσο έπρεπε. Ο Δήμος έχει και άλλα θέματα, ίσως και πιο σημαντικά).
Του Τάσου Τασιόπουλου
Πριν αρκετό καιρό ένας φορολογούμενος στέλνοντας μια ανώνυμη επιστολή θέτει μια σειρά από ζητήματα κακοδιοίκησης σχετικά με τη λειτουργία του ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ της Αλεξάνδρειας.
Ο προβληματισμός για τη δημοσιοποίηση ή μη της επιστολής, επειδή ήταν ανώνυμη, σταμάτησε να υπάρχει από τα άκρως προσβλητικά που ακούστηκαν στη συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και αφορούσαν…
…τις αναπάντητες ευθείες πολλές για θρασύτατη τηλεφωνική απειλή εκ μέρους του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης δήμου Αλεξάνδρειας σχετικά με τα οφειλόμενα από την λειτουργία του κολυμβητηρίου κατά την περσινή περίοδο.
Επειδή όλα έμειναν μετέωρα ο συγκεκριμένος πρόεδρος οφείλει να απαντήσει:
1ον: Χρωστάει η ΔΕΝ χρωστάει η ΚΕΔΑ 2.000 ευρώ από την περσινή περίοδο; Αν χρωστάει δεν πρέπει να φέρεται ως μπαταχτσής.
2ον: Να εξηγήσει με ποιο τρόπο ο δήμαρχος μπορεί να ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ και ΜΜΕ.
3ον: Ο δήμαρχος που τηρούσε ειδήμονα σιγή να απαντήσει αν αποδέχεται τα λεγόμενα του στενού του συνεργάτη περί εξαγοράς συνειδήσεων και μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Και 4ον: Να απαντηθούν τα καταγγελόμενα στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ η οποία κατά τρόπο απλό και γλαφυρό περιγράφει ποιος και με ποιον τρόπο έφερε τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ λόγω κακοδιοίκησης ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ σαν σε τσιφλίκι ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ και ΦΙΛΟΥΣ και αφήνοντάς τους να ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ανεξέλεγκτα ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ κατά το δόγμα πως ότι είναι δημόσιο δεν είναι κανενός και άρα είναι λεηλατήσιμο.
Τα ερωτήματα παραμένουν.
Η επιστολή ακολουθεί:
Κύριε Τασιόπουλε ξεκινάει το κολυμβητήριο και θέλω να γνωρίζω όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι όσοι κολυμπάμε πως χλωριώνεται. Μένω κοντά στον κολυμβητήριο και κάποια πράγματα τα βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια. Και πέρυσι αλλά και φέτος όταν φεύγουν όλοι, βλέπω έναν κύριο (Νίκος λέγεται) με έναν κουβά στο χέρι να ρίχνει στο νερό κάτι, όπως ρίχνουμε το λίπασμα στα χωράφια. Εγώ ξέρω πως το χλώριο είναι σε υγρή μορφή και τροφοδοτείται από τα μηχανήματα μέσα στην πισινά. Μήπως αυτός ο τρόπος είναι βλαβερός για την υγεία μας; Ποιος αποφάσισε αυτόν τον τρόπο χλωρίωσης; Το τμήμα υγιεινής το γνωρίζει; Αυτός ο κύριος που είναι ξάδελφος του κύριου Παπαδόπουλου έχει σπουδάσει κάτι σχετικό είναι χημικός; Είναι ειδικός στις πισίνες; Έχει κάποια ειδικότητα ή επειδή είναι συγγενής του κυρίου Παπαδόπουλου δεν χρειάζονται οι γνώσεις;
Καλά είναι να βολεύουμε τους συγγενείς μας αλλά όταν πρόκειται για την υγεία των συμπολιτών μας δεν πρέπει να μετράει το συγγενικό συναίσθημα. Πέρυσι κύριε Τασιόπουλε αυτός ο κύριος Νίκος μαζί με όλη του την οικογένεια μπαινόβγαινε στα γραφεία και όλοι τους χειρίζονταν (έπαιζαν κοινώς) τους υπολογιστές της ΚΕΔΑ, επιτρέπεται δυο μικρά παιδιά να είναι στο κομπιούτερ της επιχείρησης κάθε μέρα. Το Σαββατοκύριακα δε, όλη η οικογένεια μαζί με φίλους έκαναν πικνίκ στο χώρο (έψηναν, έτρωγαν, έπιναν) και μετά όλοι στους υπολογιστές. Κάποιες Κυριακές αυτός κύριος Νίκος γύρω στις 12 με 2 το μεσημέρι άνοιγε την πίσω πόρτα από τις αποθήκες και έβγαζε μέσα για κολύμπι κάποια παιδάκια ΡΟΜΑ, ήταν υγιή αυτά τα παιδάκια; Γιατί εμείς όλοι προσκομίζουμε χαρτί από γιατρό. Κρίμα τα μικρά δεν λέω αλλά αυτός ποιος ήταν που αποφάσιζε για την δική μου ακεραιότητα και των παιδιών μου;
Η καθαριότητα στο χώρο πέρυσι ήταν απαράδεκτη, ελπίζω φέτος να είναι καλύτερη η κατάσταση, τώρα που είναι αρχή ομολογώ ότι είναι καθαρά.
Φέτος κύριε Τασιόπουλε πάλι τα ίδια όλη οικογένεια στο κολυμβητήριο, γυναίκες φίλων μας για καθαρίστριες οι υπάλληλοι από το Αλεξάνδρεια Μέλαθρο και οι κόρες και συγγενείς συμβούλων του δήμου στην υποδοχή. Πως γίνεται να είναι πάντα τα ίδια άτομα (π.χ. η κόρη του αντιδημάρχου) δεν έχουν άλλοι προσόντα.
Πιστεύω ότι τα άτομα που χρησιμοποιούμε σε κάποιους χώρους του δήμου γενικά, να είναι γνώστες των αντικειμένων που θα χειριστούν και να μην κάνουν την επιχείρηση σπίτι τους για όλη την οικογένεια.
Δυστυχώς όμως κάποιοι με τα χρήματα των δημοτών ψάχνουν για ψηφοφόρους και βολεύουν τους συγγενείς τους.
Εαν θεωρείτε ότι πρέπει να διαβαστεί στο δημοτικό συμβούλιο να το κάνετε. 

Πολίτης της Αλεξάνδρειας