Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Στην Ελλάδα από σήμερα ο Ρώσος Πατριάρχης – έρχεται στη Βέροια την Παρασκευή


Πρώτη επίσκεψη Ρώσου Πατριάρχη στην Ελλάδα μετά από 21 χρόνια

Στην Ελλάδα για επίσημη επίσκεψη βρίσκεται από νωρίς σήμερα το απόγευμα ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος.
Τον προκαθήμενο της ρωσικής Εκκλησίας υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κων.Τσιάρας. 
Αύριο θα παραμείνει την Αθήνα ενώ τη Δευτέρα το απόγευμα έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό. Το απόγευμα της Δευτέρας θα αναχωρήσει για Θεσσαλονίκη και Άγιο Όρος.
Στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Ρώσου Πατριάρχη συμπεριλαμβάνεται και η Ημαθία, καθώς …

….την Παρασκευή 7 Ιουνίου θα επισκεφτεί τη Βέροια, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Βέροιας Νάουσας και Καμπανίας. Κατά την επίσκεψή του θα του απονεμηθεί από την Τοπική Αρχή το χρυσό κλειδί της πόλης της Βέροιας. Στα πλαίσια της επίσκεψής του Ρώσου Πατριάρχη στη Βέροια θα γίνουν αποκαλυπτήρια αγάλματος του Αποστόλου Παύλου, που θα τοποθετηθεί τις επόμενες ημέρες στο Βήμα του Απ. Παύλου, ενώ μετά ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί τη Μονή Παναγίας Δοβρά και θα προχωρήσει στα αποκαλυπτήρια ενός δώρου, που είναι 12 καμπάνες για τον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως.