Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η αποχώρηση της ΔΗΜ.ΑΡ. φέρνει αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο


Ως προς το ΠΑΣΟΚ παραμένει το ερώτημα τι θα κάνουν αυτοί που ανήκουν σε ομάδες, όπως αυτή των Παπανδρεϊκών ή των Σκανδαλιδικών

Ανακατατάξεις – και μάλιστα πολύ πριν από το προβλεπόμενο – φέρνει η αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς του Κουβέλη από την Κυβέρνηση.
Ο ανασχηματισμός “έρχεται” αναπόφευκτα τώρα, αντί του Ιουλίου. Γιατί ανασχηματισμός θα γίνονταν, αλλά αφού η Επιτροπεία θα είχε τελειώσει με το ξεψάχνισμα και θα είχε φύγει.
Από τον μεγάλο εταίρο, τη ΝΔ, φαίνεται ότι θα αποχωρήσουν πολλοί – αφού ο Πρωθυπουργός κρίνει πως δεν τα κατάφεραν στο βαθμό που ο ίδιος ανέμενε, ενώ στην Κυβέρνηση αναμένεται να μπουν και στελέχη για τα οποία ο Κουβέλης έθετε βέτο (όπως ο Βορίδης, λόγω παρελθόντος).
Ως προς τον μικρό εταίρο, το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, φαίνεται πως περνάει στην “άλλη όχθη”,…

…αφού από εκεί που (στην ουσία) δεν ήθελε πέρυσι τέτοιο καιρό να συμμετάσχει πουθενά, πλέον ακούγεται πως ζητάει να μπει στην Κυβέρνηση με δημοφιλή στελέχη του και σε υπουργεία που θεωρεί πως έχουν ουσία. Μεταξύ αυτών που ακούγονται πως θα υπουργοποιηθούν ακούγεται το όνομα του ίδιο του Βενιζέλου ενώ και ο Χρυσοχοΐδης είναι πολύ πιθανόν να λάβει υπουργείο (και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί, προς στιγμήν, να μετακινηθεί σε άλλο κομματικό χώρο).