Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ημαθία: μια σύλληψη για κάνναβη και μια εξιχνίαση κλοπής (που έγινε από ανήλικο)

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας περίπτωση κλοπής οικίας 76χρονης ημεδαπής, η οποία διαπράχθηκε την 13.06.2013 στην πόλη της Βέροιας.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής ένας 15χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος εισήλθε από την ανασφάλιστη πίσω πόρτα της οικίας της 76χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε διάφορα χρυσαφικά, φο μπιζού καθώς και το χρηματικό ποσό των (200) Ευρώ.
Τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά και φο μπιζού, πλην του χρηματικού ποσού, που βρέθηκαν στην κατοχή του προαναφερόμενου δράστη κατασχέθηκαν κι αποδόθηκαν στην νόμιμο κάτοχό τους.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προαναφερόμενου, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Επίσης,…

….συνελήφθη χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας Ημαθίας, ένας ημεδαπός 49 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, στο Άνω Ζερβοχώρι Ημαθίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, διενεργήθηκε αστυνομική έρευνα στην οικία του προαναφερόμενου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • (2) δενδρύλλια κάνναβης ύψους (10) εκατοστών τα οποία αναπτύσσονταν σε πλαστική γλάστρα με χώμα,
  • (165) σπόροι κάνναβης,
  • (1) συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Ακολούθως, από την συνεχιζόμενη έρευνα, σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους κοντά στην κύτη παρακείμενου καναλιού, σε αγροτική περιοχή Παλαιού Ζερβοχωρίου Ημαθίας, εντοπίστηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν (20) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από (10) έως (110) εκατοστά.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.