Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αναστάτωση στην ασφαλιστική αγορά από απόφαση της ΤτΕ για εταιρία που έχει ασφαλισμένα πάνω από 200.000 οχήματα


Προβλήματα και αναστάτωση έχει προκαλέσει στην αγορά των ασφαλειών η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να επιβάλλει διοικητικά μέτρα κατά της ασφαλιστικής εταιρείας “Διεθνής Ένωσις”.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, η εταιρεία θα πρέπει να καταθέσει ποσό ύψους τουλάχιστον 6,4 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, προειδοποιώντας πως εάν δεν έχει βρεθεί λύση έως τις 15 Ιουλίου θα αναστείλει την λειτουργία της ασφαλιστικής εταιρείας. Παράγοντες της ασφαλιστικής εταιρίας αναφέρουν πως τα χρήματα υπάρχουν αλλά δεν είναι δυνατό να γίνει η απαραίτητη κατάθεση στον σχετικό λογαριασμό, λόγω της δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων που έχει γίνει. Η εταιρεία θεωρεί ότι, έπειτα από την λήψη διοικητικών μέτρων, θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στη συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρία είναι ασφαλισμένα περισσότερα από 200.000 αυτοκίνητα, στο σύνολό τους με επαγγελματικά συμβόλαια ενώ σε αυτή απασχολούνται πάνω από 300 άτομα (συν τους 1.500 έμμεσα συνδεδεμένους συνεργάτες).