Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μέσω ταχυδρομείου οι κλειδάριθμοι για την υποβολή της φορολ. δήλωσης


φωτογραφία: το ταχυδρομείο της Αλεξάνδρειας
Με συστημένες επιστολές μέσω Ταχυδρομείου θα λάβουν οι φορολογούμενοι τους κλειδάριθμους από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου να διευκολύνει τους φορολογούμενους, οι οποίοι υποχρεώνονται σε ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2013, προχώρησε σε κεντρική μαζική έκδοση κωδικών πρόσβασης στο σύστημα ΤΑΧΙSnet (κλειδάριθμοι).

Η αποστολή τους θα γίνει με συστημένες επιστολές. Η ταχυδρόμησή τους θα ξεκινήσει…
…στις 12/06/2013 και θα ολοκληρωθεί στις 14/06/2013 ενώ όπως εκτιμάται θα έχουν παραδοθεί στους αποδέκτες έως 20/06/2013.

Συνεπώς, όπως διευκρινίζεται, όσοι φορολογούμενοι το Οικονομικό Έτος 2012 υπέβαλαν δήλωση σε έντυπη μορφή, δεν τους έχουν εκδοθεί κωδικοί πρόσβασης και μέχρι 07/06/2013 δεν έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής στο TAXISnet, δεν απαιτείται να υποβάλουν αίτηση εγγραφής και στη συνέχεια να επισκεφθούν τη Δ.Ο.Υ για την παραλαβή κλειδαρίθμου, αλλά να αναμένουν τη συστημένη επιστολή.

Οι πολίτες για να ενημερωθούν σχετικά με την αποστολή συστημένης επιστολής μπορούν να επισκεφτούν τον ιστοχώρο της ΓΓΠΣ: www.gsis.gr την επιλογή “Υπηρεσίες προς τους Πολίτες” > “Περισσότερα” > «Δείτε εδώ αν θα λάβετε τον κλειδάριθμό σας ταχυδρομικώς”.