Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Βεσυρόπουλος χθες το απόγευμα στη Βουλή για την πρωτοφανή χαλαζόπτωση


Την άμεση καταγραφή των ζημιών, τη στήριξη των αγροτών και των επιχειρήσεων που συνδέονται άμεσα με την αγροτική παραγωγή, ζήτησε από το βήμα της Βουλής, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, μετά την καταστροφική χαλαζόπτωση που έπληξε την Ημαθία. Ο Βουλευτής Ημαθίας, μιλώντας στην Ολομέλεια, σε προγραμματισμένη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, ανέδειξε το θέμα της πρωτοφανής καταστροφής που προκάλεσε η χαλαζόπτωση, καλώντας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον ΕΛΓΑ αλλά και την Κυβέρνηση να στηρίξουν άμεσα τους πληγέντες.
Στην έναρξη της ομιλίας του, ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Επιτρέψτε μου κύριε Πρόεδρε, στην αρχή της ομιλίας μου, να αναφερθώ στην ανείπωτη, πρωτοφανή βιβλική καταστροφή που έπληξε την Ημαθία σήμερα το απόγευμα, με την σφοδρότερη χαλοζόπτωση των τελευταίων 40 χρόνων να καταστρέφει το σύνολο της αγροτικής παραγωγής. Μία τεραστίου μεγέθους καταστροφή, στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.
Καλώ τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ,να συγκροτηθούν αύριο κιόλας συνεργεία καταγραφής των ζημιών και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των αγροτών.
Παράλληλα, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει πολύ σοβαρά και τις παράπλευρες απώλειες αυτής της καταστροφής στην οικονομική ζωή της περιοχής, στις επιχειρήσεις που συνδέονται με την αγροτική παραγωγή, εργοστάσια μεταποίησης και εξαγωγικές αγροτικές επιχειρήσεις. Και αυτές οι επιχειρήσεις από σήμερα το βράδυ αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης και συνέχισης της λειτουργίας τους. Χρειάζονται στήριξη και ενίσχυση καθώς επίσης και μια άλλη πολιτική ρυθμίσεων από την πλευρά του τραπεζικού συστήματος”.