Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μια κουνουποπαγίδα κατασκευασμένη στο σπίτι

Δεν το δοκιμάσαμε, οπότε διατηρούμε κάθε επιφύλαξη ως προς την αποτελεσματικότητά του! Και εμάς μας το πρότειναν.
Αλλά 50-100 κουνούπια λιγότερα στο χώρο που βρισκόμαστε ίσως κάνουν τα βράδια πιο ανεκτά..

Μια κουνουποπαγίδα που μπορεί να κατασκευαστεί από τον καθένα μας μας πρότειναν φίλοι που την βρήκαν στο internet. Το ψάξαμε λίγο, το βρήκαμε σε δεκάδες sites (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και αποτελεσματικό) και σας το παρουσιάζουμε. 
Τι αποτέλεσμα θα βγει δεν γνωρίζουμε, πάντως στην περιοχή δεν είναι και εύκολο πράγμα η αντιμετώπιση των κουνουπιών με πραγματικά επιστημονικό και συστηματικό τρόπο. Άσε που κάθε χρόνο τα κονδύλια μειώνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς (σε αντίθεση με τα κουνούπια που ο αριθμός τους έχει άλλη …πορεία)!
Όπως και να ‘χει, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε αν δοκιμάσουμε. Και καλό …βόλι!

Υλικά:

ένα πλαστικό μπουκάλι των 2 λίτρων

1/4 της κούπας καφέ ζάχαρη (50 γραμμάρια)

1 γραμμάριο μαγιά

1 κούπα νερό
μαύρο χαρτί/ταινία.

ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Κόψτε το πλαστικό μπουκάλι στο μισό.

2. Αναμίξετε την καφέ ζάχαρη με το ζεστό νερό. Αφήστε τα να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν, ρίξτε το μίγμα στο κάτω μισό της φιάλης.

3. Προσθέστε τη μαγιά. Μην το αναμίξετε, απλά τοποθετήστε τη μέσα στο υγρό.. Δημιουργεί το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο προσελκύει τα κουνούπια.
4. Τοποθετήστε το τμήμα χοάνης, ανάποδα, μέσα στο άλλο μισό της φιάλης (δες φώτο), δένοντάς τα αν θέλετε μεταξύ τους με τη μαύρη ταινία
5. Τυλίξτε το μπουκάλι με κάτι μαύρο (χαρτί, ταινία), αφήνοντας την κορυφή ακάλυπτη, και τοποθετήστε το εξωτερικά, κοντά σε σημεία που συγκεντρώνεστε.
Κάθε δύο εβδομάδες, αντικαταστήστε την παγίδα, με νέα!