Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μεγάλη κινητικότητα στο θέμα της ενέργειας

Τα δελτία τύπου αναφέρουν τα τυπικά: πως ο Πρωθυπουργός, στη στάση του στο Αζερμπαϊτζάν επιστρέφοντας από Κίνα, συνομίλησε με τον πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγιεφ (ο οποίος “κληρονόμησε” τη θέση από τον πατέρα του και πρώτο πρόεδρο στη μετασοβιετική εποχή, Γκαϊντάρ Αλίγιεφ), για τη διημερή συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού.
Μην τρελαθούμε! Δεν έμεινε επί μακρόν ο Σαμαράς στο Μπακού, έμεινε όσο χρειάστηκε, κάτι ώρες δηλαδή, και βασικό θέμα των συνομιλιών των δυο ήταν κυρίως ο τομέας της ενέργειας. Στο Αζερμπαϊτζάν το καθεστώς υποστηρίζεται με τα μπούνια από τις ΗΠΑ για τους γνωστούς γεωπολιτικούς λόγους. Και είναι (και δια αυτού και οι φίλοι από τη μακρινή χώρα πέραν του Ατλαντικού) εις εκ των ενδιαφερομένων για την τύχη των ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ.
Η επίσκεψη στην Αθήνα του Ρώσου εκτελεστικού αντιπροέδρου της ρωσικής Gazprom, Αλεξέι Μίλερ δεν είναι τυχαία και συνδέεται άμεσα ΚΑΙ με την επίσκεψη Σαμαρά στο Μπακού. Ο Ρώσος έρχεται για 3η φορά στην Ελλάδα μέσα σε ένα τρίμηνο. Επίσης καθόλου τυχαίο γεγονός.
Επίσης τα δυο γεγονότα δεν είναι καθόλου άσχετα με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, για την οποία δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν στις 29 Μαΐου.