Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μήνυμα Βεσυρόπουλου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων


Ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος θα εκπροσωπήσει τη Βουλή των Ελλήνων, στις εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου στην Αλεξάνδρεια.
Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο Βουλευτής Ημαθίας ανέφερε τα εξής:
Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί ένα τραγικό γεγονός, σταθμό στην πολυχιλιετή ιστορία του Ελληνικού Έθνους και μια σκοτεινή σελίδα στην ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού. Η απόπειρα αφανισμού των Ελλήνων του Πόντου, αποτέλεσε μέρος της προσπάθειας εξόντωσης των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας από τους Νεότουρκους, της πρώτης γενοκτονίας του 20ου αιώνα.

Η 19η Μαΐου αποτελεί, ημέρα Μνήμης και απόδοσης Τιμής, για όλους εκείνους τους Έλληνες του Πόντου που υπήρξαν θύματα μιας απάνθρωπης Εθνοκάθαρσης, που με πρωτοφανή αγριότητα έχασαν τη ζωή και την πατρίδα τους και όσοι επέζησαν έγιναν πρόσφυγες.
Όμως οι λαοί δεν σβήνουν έτσι εύκολα από το χάρτη και την Ιστορία. Ο Ποντιακός Ελληνισμός δεν λύγισε.
Οι Έλληνες του Πόντου επέζησαν, είναι δίπλα μας, γύρω μας, στην Ελλάδα και στη Διασπορά. Σημαιοφόροι της Μνήμης και αγωνιστές της Δικαίωσης.
Η δικαίωση αυτή, θα γίνει μόνον, όταν η αναγνώριση γίνει πράξη από ολόκληρο τον σύγχρονο κόσμο, προκειμένου να διδαχτούν όλοι από την ιστορία.
Οφείλουμε απεριόριστο σεβασμό, για όλους όσους τότε έχασαν τη ζωή τους ή ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους, μόνο και μόνο επειδή ήταν Έλληνες Χριστιανοί.
Πάνω από όλα όμως, οφείλουμε να διδαχτούν οι νέες και οι νέοι την αντικειμενική ιστορική αλήθεια της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Η Ιστορία εξάλλου, αποτελεί την πυξίδα του μέλλοντος.

Ο αγώνας για τη δικαίωση των προσδοκιών των Ποντίων, αποτελεί μέγιστο χρέος. Το οφείλουμε στην Ιστορία μας, το οφείλουμε στις ψυχές και την μνήμη των αγαπημένων μας προγόνων“.