Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κανονικά οι Πανελλαδικές

Κανονικά και στην ώρα τους θα γίνουν τελικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Η πλειοψηφία του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης κατέβασε αιφνιδίως χθες αργά το βράδυ νέα πρόταση στη συνεδρίαση των προέδρων των κατά τόπους ΕΛΜΕ (που διεξάγονταν σε ξενοδοχείο της Αθήνας) για αναστολή της απεργίας, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν οι κοινωνικοί όροι για να “σπάσει” το μέτρο της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.
Ακολούθησε ένταση στη συνεδρίαση της ολομέλειας, με πολλούς προέδρους να κατηγορούν την ηγεσία της ΟΛΜΕ ότι “πουλάει” τη βάση των καθηγητών που ψήφισε μαζικά υπέρ των κινητοποιήσεων.
Τελικά, μετά τις αντιδράσεις των προέδρων των ΕΛΜΕ (οι οποίοι ορθώς υποστήριξαν ότι δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να ψηφίσουν για κάτι τέτοιο) το Δ.Σ της ομοσπονδίας απέσυρε την πρόταση και τέθηκαν σε ψηφοφορία δύο πλαίσια:

  • Το πρώτο αφορούσε υπερψήφιση της πρότασης για απεργία, αλλά αποδοχή της επιστράτευσης και συμμετοχή των καθηγητών στις Πανελλαδικές, πρόταση που πήρε 78 ναι, 4 όχι και 3 λευκά.
  • Το δεύτερο πλαίσιο προέβλεπε απεργία στις εξετάσεις και απειθαρχία στο μέτρο της επίταξης των εκπαιδευτικών. Η συγκεκριμένη πρόταση έλαβε 18 ναι, 9 όχι και 57 λευκά.
Όπως ανακοινώθηκε, η ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει και πάλι σήμερα για να εξετάσει τα νέα δεδομένα και να επανατοθετηθεί.