Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εντείνονται τα προβλήματα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης


Οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών της Θεσσαλονίκης αυτής της εβδομάδας αναμένεται να προκαλέσουν νέα προβλήματα στη μέχρι τώρα (όχι ομαλή, λόγω προηγουμένων/υπαρχουσών κινητοποιήσεων αλλά και έλλειψης προσωπικού) προβλήματα στα νοσοκομεία της πόλης.

Στο “Γ. Παπανικολάου”, οι γιατροί απέχουν από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία από την περασμένη Δευτέρα.
Στον “Αγιο Δημήτριο”, οι ειδικοί και ειδικευόμενοι γιατροί όλων των ειδικοτήτων επίσης κάνουν αποχή από τις προγραμματισμένες ιατρικές πράξεις, αντιδρώντας στην καθυστέρηση καταβολής πληρωμών για εφημερίες από το Νοέμβριο του 2011.

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι ειδικευόμενοι Ορθοπεδικής του “Παναγία” και του “Ιπποκρατείου”. Αίτημά τους είναι να πληρωθούν δεδουλευμένα για εφημερίες και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας τους.
Στο Ειδικών Παθήσεων, οι ειδικευόμενοι όλων των ειδικοτήτων συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, παρά την κατάθεση μηνύσεων από τη διοίκηση του νοσοκομείου, με αφορμή τα προβλήματα που προκύπτουν στις εφημερίες.

Από σήμερα στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι γιατροί των υπόλοιπων νοσοκομείων, όπως του “ΑΧΕΠΑ” και του “Ιπποκρατείου”. Σύμφωνα με την ΕΝΙΘ, σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας γιατροί θα προγραμματίσουν συμβολικό κλείσιμο στις εισόδους των νοσοκομείων, επιτρέποντας τη διέλευση μόνο στα επείγοντα περιστατικά.