Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αλεξάνδρεια: στο κτίριο που ήταν η ΔΟΥ αναμένεται να μεταφερθούν ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ


Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας ήταν και αυτό της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ στο κτίριο της οδού Βετσοπούλου 91 στο οποίο μέχρι πρότινος στεγάζονταν η ΔΟΥ Αλεξάνδρειας.
Αρχικά έγινε από τον δήμαρχο μια ενημέρωση για το θέμα και στη συνέχεια το λόγο έλαβε για να ενημερώσει το Σώμα αλλά και τους παρευρισκόμενους δημότες ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Απόστολος Βεσυρόπουλος – ο οποίος φαίνεται πως πρωταγωνίστησε στη μετεγκατάσταση.
Όπως ο ίδιος ο βουλευτής ανέφερε, αρχικά…

…έγινε μια προσπάθεια ώστε να γίνει γνωστό το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου. Αποδείχθηκε, μετά από αναζήτηση που συμπεριελάμβανε και επικοινωνία με τον Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας πως το οικόπεδο είναι δημοτικό και πως το κτήριο είχε γίνει με δαπάνες του Δημοσίου. Κατόπιν τούτου έγιναν οι απαραίτητες “κρούσεις” σε ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ και αφού αποδέχθηκαν προτάθηκε αντί του κλεισίματος ή της υποβάθμισης σε απλά Γραφεία (και όχι υποκατάστημα, όπως είναι σήμερα) να γίνει η μετεγκατάσταση στο συγκεκριμένο κτίριο.
Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε αρχικά την πρόταση για “παραχώρηση κατά χρήση” του κτιρίου και έτσι αναμένονται τώρα οι του ΙΚΑ για να βεβαιώσουν την καταλληλότητα και να προχωρήσει το θέμα. Κατά πως φαίνεται λοιπόν θα παραμείνει (έστω και προσωρινά, άποψή μας) μια υπηρεσία που ήταν έτοιμη να φύγει από την περιοχή.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όσους τοπικούς φορείς συνέβαλαν ώστε να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα ενώ και ο βουλευτής έπραξε το ίδιο, ευχαριστώντας μια σειρά από υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτικά πρόσωπα.