Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

EME, παράρτημα Ημαθίας: συμπληρωματική επαφή των μαθητών της Α/θμιας Εκπ/σης με τα Μαθηματικά

Την Τετάρτη 24 Απριλίου ολοκληρώθηκε μια σημαντική δράση του παραρτήματος Ημαθίας της ΕΜΕ, η οποία είχε σκοπό μια συμπληρωματική επαφή των μαθητών της Α/θμιας Εκπ/σης με τα Μαθηματικά.
Τον χώρο των γραφείων της ΕΜΕ, τα οποία στεγάζονται στον Όλγανο, επισκέφτηκαν κατά τμήμα η Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, όπου από τις 10:30 έως τις 12:30 η Ειδική Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής κ. Αναστασία Καρακώστα σε συνεργασία με τους δασκάλους των τμημάτων έφερε σε επαφή τους μικρούς μαθητές με τον κόσμο των Μαθηματικών, με στόχο…

…να αναδειχθεί ότι τα Μαθηματικά αποτελούν πολιτισμική δημιουργία, η οποία συνεχώς αναπτύσσεται συμπληρώνοντας, επεκτείνοντας και διαφοροποιώντας την προηγούμενη γνώση.

Σε αυτήν τη φάση πήραν μέρος τα παρακάτω Δημοτικά Σχολεία της Βέροιας: 1ο Δημοτικό (Αδαμάκος, Γεωργίου, Μπαζάκα, Παπαδοπούλου), 5ο Δημοτικό (Παπαδοπούλου, Σκούμπα), 6ο Δημοτικό (Μακρυγιάννη, Σοφολόγη, Χρηστίδου), 7ο Δημοτικό (Τραψιώτη) και 14ο Δημοτικό (Καραμήτρος).
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία το Διευθυντή Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας κ. Διαμαντόπουλο, τους συμβούλους κ. Κουτσιουπιά και κ. Παπαγεωργίου τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων που συμμετείχαν στη Δράση και τους Δασκάλους των οποίων η βοήθεια ήταν καταλυτική.

Ο Πρόεδρος Στυλιανός Μιόγλου
Ο Γενικός Γραμματέας Αναστάσιος Παντζαρτζίδης