Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ο Σόιμπλε πάλι μπερδεύει συγκεκριμένο πράγμα με τη βούρτσα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, αναφέρει ότι το πόρισμα για τις αποζημιώσεις χαρακτηρίστηκε “απόρρητο” εξαιτίας της μεγάλης σημασίας της “ηθικής και ιστορική διάστασης του ζητήματος”.
Ο Αβραμόπουλος είπε πως “Κανένας συσχετισμός δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων”. Επίσης είπε και το απολύτως λογικό: “Το εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση αυτή το καθορίζει η διεθνής δικαιοσύνη”.
Οι Γερμανοί, δια του Σόιμπλε λένε (φυσικά) τα δικά τους, μπερδεύοντας την – ξέρετε ποια! – με τη βούρτσα, δηλαδή πως “….η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα […] έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει και από αυτόν τον δρόμο δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται. Σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων, δεν βλέπω καμιά ελπίδα, καθώς το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό”.

Εμείς θα παραπέμψουμε σε μια ανάρτηση που κάναμε προ 2 ημερών, προσθέτοντας και κάτι:

Για το πενηνταρικάκι θα πάμε, αν ποτέ αποφασίσουμε να θέσουμε το θέμα ΣΟΒΑΡΑ (αν και οι  

Γερμανοί ήδη προλειαίνουν το έδαφος και λένε στα περιοδικά τους ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα φρενάρει κάποια στιγμή γιατί δεν θέλει να …δυσαρεστήσει τον “δανειστή” της).

Και θα επαναλάβουμε το κλείσιμο της ίδιας ανάρτησης: Η ιστορία ανακινείται σε “περίεργη” χρονική συγκυρία – και μετά από πολλά χρόνια επίσημης αδράνειας από μέρους της Ελλάδας.
Μην απορήσετε αν το θέμα αυτό χρησιμοποιηθεί (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ) ως “τράμπα” για κάτι άλλο, πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο επίκαιρο…