Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η χορωδία "Μελισσάνθη" στο Διεθνές Γκαλά του Σούμεν Βουλγαρίας

Δελτίου τύπου της ΚΕΔΑ για τη συμμετοχή της χορωδίας του Δήμου μας στο διεθνές gala χορωδιών  Dobri Voinikov

Η Νεανική χορωδία “Μελισσάνθη” του Δήμου Αλεξάνδρειας, εκπροσώπησε τη χώρα μας στο “22ο Διεθνές Gala χορωδιών Dobri Voinikov” στις πόλεις Shumen, Madara και Novi Pazar της Βουλγαρίας, 4-7 Απριλίου 2013, όπου και παρουσίασε ένα ποικίλο και ενδιαφέρον πρόγραμμα.
Το φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στα 50 χρόνια της τοπικής χορωδίας “Bodra Pessen”, στον Βούλγαρο ποιητή Dobri Voinikov και στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο.
Στο Gala συμμετείχαν χορωδίες από τη Νορβηγία, τη Σλοβακία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Στην αρχή, η χορωδία δωματίου “Πολυφωνικό” παρουσίασε έργα Attaignant, Arbeaux, Gastoldi, Rameau, Suzato, Schutz. Στη συνέχεια η “Μελισσάνθη” παρουσίασε έργα Tshaikowski, Barratier – Coulais, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Δ. Σαββόπουλου, Μ. Κανά, Β. Μακρίδη, Β. Τσιτσάνη. Διηύθυνε η κα Ελένη Θεοδωρίδου, στο πιάνο συνόδεψε ο Κώστας Παντελίδης και στο μπουζούκι ο Κυριάκος Σαββόπουλος.

Τα Ελληνικά μουσικά σχήματα καταχειροκροτήθηκαν και η Μαέστρος Ελένη Θεοδωρίδου δέχθηκε ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια από τους μουσικούς των άλλων χορωδιών, το κοινό αλλά και το συνθέτη και διευθυντή χορωδιών Βασίλη Μακρίδη που ήταν το τιμώμενο πρόσωπο του φεστιβάλ.
Στην τελετή λήξης, ο Δήμαρχος του Shumen κ. Kostov απένειμε διπλώματα συμμετοχής και πλακέτες στις συμμετέχουσες Χορωδίες. Κατόπιν, ακολούθησε γιορτή και πάρτι. Αξιοσημείωτη ήταν η πολύ ζεστή φιλοξενία και η άριστη διοργάνωση του φεστιβάλ από το Δήμο του Shumen, ενώ στα πλαίσια του πολιτιστικού χαρακτήρα της αποστολής, η χορωδία επισκέφθηκε και την ιστορική μεσαιωνική πόλη του Veliko -Tarnovo.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ