Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εγκεφαλικό επεισόδιο την ώρα των συζητήσεων με την Ελληνική Κυβέρνηση

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος και η κρισιμότητα της κατάστασης αλλά και η πίεση κάτω από την οποία διεξάγονται οι συζητήσεις με την Επιτροπεία, αρκεί να αναφέρουμε κάτι: ο 38χρονος Ιταλός επικεφαλής της ομάδας δημοσιονομικής πολιτικής Giovanni Gallegari υπέστη επεισόδιο ενώ βρισκόταν στο υπουργείο Οικονομικών , κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τα στελέχη της κυβέρνησης για τα δημοσιονομικά μέτρα.

Αμέσως μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική και νοσηλεύεται από την Πέμπτη στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Την Παρασκευή ανέκτησε την επαφή του με το περιβάλλον και οι θεράποντες ιατροί θεωρούν ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο Ιταλός εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) από το 2011, ενώ προηγουμένως, από το 2007 ως το 2011, δούλεψε στο ΔΝΤ ως υπεύθυνος δημοσιονομικών θεμάτων με αποστολές μεταξύ άλλων στο Κονγκό. Από τους Έλληνες συνομιλητές του χαρακτηρίζεται «ο πιο ήπιος Τροϊκανός» και είναι αυτός στον οποίο ανέθεσε η Φραγκφούρτη να συντάξει τη μελέτη για το λάθος με τους πολλαπλασιαστές στο ελληνικό μνημόνιο.