Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τους 30 βαθμούς θα φθάσει ο υδράργυρος τις επόμενες μέρες

Καλό και ζεστό καιρό θα έχουμε στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου, τουλάχιστον μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Αντώνη Λάλο, οι υψηλές θερμοκρασίες, για το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Λάλος ανέφερε πως και παλαιότερα έχουν σημειωθεί θερμοκρασίες μέχρι και 31 βαθμούς Κελσίου κατά τον Απρίλιο και αυτό, συμπλήρωσε, οφείλεται σε πολλούς λόγους, όπως η μεταφορά θερμών αέριων μαζών από την Αφρική και η αραιή συννεφιά, που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ελάχιστων θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΜΥ, τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι καλός στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, με ηλιοφάνεια, καλή διαύγεια και ορατότητα, ενώ λίγες νεφώσεις θα υπάρχουν, κυρίως στα ορεινά, όπου το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώνουν και θα εκδηλώνονται τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και αλλά και της Ροδόπης.


Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ήπιος και ζεστός καιρός, με νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας.
Πιθανότητα για μπόρες υπάρχει και στα υπόλοιπα ορεινά -βουνά της Πίνδου- αλλά και στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες, στα πελάγη στα 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο σε όλη την Ελλάδα.

ΑΜΕ-ΑΠΕ