Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Γοήτευσαν το κοινό οι μαθητές-ηθοποιοί του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας

Από το blog του Νίκου Σαλτουρίδη

Καθαρά πρόσωπα, υπέροχες φωνές και θαυμάσιες εκτελέσεις. Σοβαρότητα, ευφράδεια λόγου και λαμπερά βλέμματα.

Με όλα αυτά πλημμύρισε την Τετάρτη το βράδυ, στις 8.30 το Δημοτικό Θέατρο Πλατέος όπου η θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας παρουσίασε την παράσταση ”ΧΑΡΒΕΪ” της Μαίρη Τσέις.

Οι νεαροί ηθοποιοί γοήτευσαν με τις ερμηνείες τους, εισπράττοντας στο τέλος το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των τυχερών που γέμισαν ασφυκτικά το ανακαινισμένο (πραγματικό στολίδι) Δημοτικό Θέατρο Πλατέος.

Περισσότερα για τη χθεσινή παράσταση μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, στο πολύ καλό blog του Νίκου. 

δική μας σημείωση, αναφορικά με το Δημοτικό Θέατρο Πλατέος: μιλάμε για ένα πραγματικό στολίδι, όπως αναφέρει και ο Νίκος, το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς για την πολιτιστική ζωή του τόπου μας. Γιατί όπως και να το κάνουμε, ο “πολιτισμός” στην περιοχή μας έχει δυστυχώς ταυτιστεί με ελάχιστα πράγματα αλλά είναι και το θέατρο, και οι συναυλίες, και ο κινηματογράφος, και τα χορωδιακά σύνολα, και οι άνθρωποι που ασχολούνται με την καταγραφή των τοπικών παραδόσεων, και, και, και…. – στα οποία το δυναμικό του Δήμου μας είναι εξαιρετικό και πρέπει να ενισχυθεί (το “ενισχυθεί” δεν πηγαίνει μόνο στο οικονομικόν της υπόθεσης!)
Πρέπει να δοθεί ο χώρος σε όλα αυτά, σε συνδυασμό φυσικά με το ΠΠΚ στην Αλεξάνδρεια, που θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή.