Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σήμερα αποφασίζεται το τέλος της κυπριακής κρίσης

Φυσικά, με πολιτικές αποφάσεις και μαγειρέματα. Γιατί η κρίση (όχι μόνο στην Κύπρο αλλά παντού) κάθε άλλο παρά οικονομική είναι! 
Με τα μάτια όμως στραμμένα σε Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία.

Κλείνει” κατά τα φαινόμενα σήμερα το θέμα της Κύπρου, αφού βρέθηκε κοινός τόπος και η οικονομία του νησιού θα … “σωθεί” τελικά, με αντίτιμο την επιβολή τέλους 20% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου και τέλους 4% για καταθέσεις του ίδιου ποσού στις άλλες τράπεζες.
Οι Κύπριοι πολιτικοί αρχηγοί είχαν μακρά συνάντηση χθες με τους εκπροσώπους της Τρώει-κας, την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Σκοπός της συνεδρίασης αυτής ήταν…

…να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ολοκλήρωση της “δανειακής” σύμβασης καθώς και η ενημέρωση από την αντιπροσωπεία της τρόικας η οποία βρίσκεται στην Κύπρο. Ήδη, από νωρίς το πρωί σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος βρίσκεται στις Βρυξέλλες (πήγε με αεροπλάνο που έβαλε η ΕΕ).
Πάντως, αυτό που φαίνεται πως θα γίνει θα είναι και η αποδοχή από μέρους των Κυπρίων και του όρου του ΔΝΤ για διαχωρισμό και της Τράπεζας Κύπρου σε “καλή” και “κακή”, ώστε σε δεύτερη φάση να συνενωθούν οι “καλές” Κύπρου και Λαϊκή Τράπεζα. Πάντως ο Αναστασιάδης θα πάει με προοπτική η Τράπεζα Κύπρου να μην διαχωριστεί.