Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κύπρος: έκλεισε μια συμφωνία με άγνωστους όρους

– Στα …ωραία της συμφωνίας, για την οποία πανηγυρίζουν η Μέρκελ, η Λαγκάρντ και ο κύριος “καλό κουράγιο” Όλι Ρεν, είναι το ότι έχει πολλές μαύρες τρύπες, πολλά κενά τα οποία δεν έγιναν γνωστά μέχρι αργά σήμερα το πρωί.
Ας πούμε, το ψαλίδισμα στις καταθέσεις δεν είναι επακριβώς γνωστό! Θα είναι κάπου μεταξύ 32 και 45%. Άλλο τριάντα δυο, άλλο σαράντα πέντε!!
– Εμφανής και μια ακόμη παράμετρος, με πανευρωπαϊκή διάσταση: η ανασφάλεια για τους καταθέτες.

Και τώρα η ώρα της αλήθειας, αφού η Κύπρος θα πάψει πλέον να είναι κυρίαρχο κράτος και θα ζητά (και αυτή) την άδεια των Γερμανών και της Επιτροπείας (που θα εγκατασταθεί οσονούπω στο νησί) για το παραμικρό.
Αφού μετέτρεψαν την κρίση τραπεζών σε εθνική-κρατική οικονομική κρίση κατάφεραν, μετά από μια σειρά και από τραγικά λάθη των πολιτικών του νησιού, να τη δέσουν και αυτή χειροπόδαρα.
Σε γενικές γραμμές, το σχέδιο “σωτηρίας” της Κύπρου συμπεριλαμβάνει τα ακόλουθα σημεία:

– Η Λαϊκή Τράπεζα θα χωριστεί σε “καλή” και “κακή”,  η κακή θα κλείσει εν καιρώ ενώ η καλή θα απορροφηθεί από την τράπεζα Κύπρου,
– Οι καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ στη Λαϊκή Τράπεζα απλά θα υφίστανται μέχρι τα 100.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα πάνε υπέρ …Τρόικας!
– Το χρέος 9 δις της Λαϊκής Τράπεζας μεταφέρεται στην Κύπρου. Κατά “διαβολική” σύμπτωση, το χρέος ΔΕΝ πάει πακέτο με το κακό κομμάτι αλλά με το καλό!
– Οι καταθέσεις άνω των 100.000 στην Τράπεζα Κύπρου παγώνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
– Η ΕΚΤ θα παρέχει ρευστότητα στην Τράπεζα Κύπρου
– Θα γίνει κούρεμα των μη εξασφαλισμένων καταθέσεων ύψους άνω των 100.000 ευρώ στη νέα τράπεζα που θα δημιουργηθεί, αλλά σε ποσοστό που ακόμη δεν είναι γνωστό, κάπου μεταξύ 32 και 45%!!

Επίσης, σύμφωνα με όσα είπε σήμερα το πρωί καλεσμένος-εκπρόσωπος των Κυπρίων Οικολόγων στο ΡΙΚ ήδη εδώ και καιρό τμήματα του κρατικού μηχανισμού έχουν λάβει οδηγίες ώστε να βρεθούν σε πρώτη φάση 3.000 υπάλληλοι που θα δουν την έξοδο.

Η Κύπρος λοιπόν για τα καλά και με τα μπούνια μέσα στα Μνημόνια και πλέον με: Επιτροπεία στο κεφάλι της, τον Νταβούτογλου να αμφισβητεί τα πάντα, τους Ρώσους να κοιτούν και να αναμένουν, τους Ευρωπαίους-Γερμανούς να βάζουν χέρι παντού και το ίδιο το νησί να χάνει την εθνική του κυριαρχία.
Δυστυχώς το όχι δεν το είπαν ΚΑΙ οι πολιτικοί. Το είπε μόνο ο λαός της Κύπρου…