Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"Κατάσταση πολέμου" κήρυξε η Βόρεια Κορέα

Από τη στιγμή αυτή και μετά, οι σχέσεις Βορρά-Νότου, εισέρχονται στην κατάσταση πολέμου και όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν μεταξύ του Βορρά και του Νότου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αναλόγως“, αναφέρεi βορειοκορεατική ανακοίνωση, καθώς η Κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, πήγε ένα βήμα μακρύτερα απ’ τη σκληρή ρητορική εναντίον της Σεούλ και της Ουάσιγκτον, η οποία οξύνθηκε μετά τις νέες διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Πιόνγκγιανγκ, εξ αιτίας των πυρηνικών δοκιμών που εξελίσσει.
Τα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου είναι σε τεχνική “κατάσταση του πολέμου” τα τελευταία 60 περίπου χρόνια, καθώς…

…ο κορεατικός πόλεμος της περιόδου 1950-53 (στον οποίο είχε εμπλακεί κόσμος και ντουνιάς – μέχρι και η χώρα μας που πήγε για να βοηθήσει τους “συμμάχους” της), έληξε με ανακωχή και όχι με κάποια συνθήκη ειρήνης.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του τις πρόσφατες απειλές της Βόρειας Κορέας και ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει ιστορικό φιλοπόλεμης ρητορικής. Απ’ την άλλη, η Ρωσία κάλεσε σήμερα την Βόρεια Κορέα, την Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ να επιδείξουν “μέγιστη υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση”