Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΦΕΤ και DNA αλόγου: ανάκληση 2 προϊόντων και δέσμευση ενός τρίτου

επιλέξτε την εικόνα για μεγέθυνση

Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι βρέθηκαν θετικά σε τεστ DNA αλόγου δύο (2) επιπλέον δείγματα, ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα (φωτογραφίες των οποίων παρατίθενται):
1) Κατεψυγμένο «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο», με εμπορική ονομασία “ΑΡ- ΚΑΣ”, σε συσκευασία του 1kg, παρασκευαστής – συσκευαστής «Αφοί Μπατανιάν, ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου», το οποίο διατίθετο από το σούπερ μάρκετ «ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ, Υποκατάστημα της Καβάλας».
2) Σαλάμι Βοδινό με εμπορική ονομασία “Destan”, σε συσκευασία των 500g, που παρασκευάσθηκε από την Ολλανδική εταιρεία DEMKA GmbH, με αριθμό έγκρισης NL 77 EG, το οποίο διατίθετο από το παντοπωλείο «Γιακούπ Γιακούπ, Φίλυρα Σάππων, Ροδόπης».
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των ανωτέρω προϊόντων από την ελληνική αγορά και έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.
Επίσης βρέθηκε θετικό σε τεστ DNA αλόγου ένα (1) επιπλέον δείγμα, ύστερα από αντίστοιχους ελέγχους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΕΦΕΤ.
Συγκεκριμένα, πρόκειται…

… για το προϊόν «ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ» με την εμπορική επωνυμία «Παραδοσιακά Αλλαντικά ΑΝΑΝΙΑΔΗ», το οποίο παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «ΑΡΙΣΤΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΑΒΕΕ» με έδρα Αιγάλεω Αττικής, για
λογαριασμό της επιχείρησης «ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ» με έδρα την Καβάλα.

Το εν λόγω προϊόν δεν είχε διακινηθεί και δεσμεύτηκε ολόκληρη η ποσότητα στις αποθήκες της εταιρείας «ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ» στην Καβάλα ύστερα από άμεσες ενέργειες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΕΦΕΤ.