Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΥΠΑΑΤ: καταβλήθηκε ενίσχυση σε πτηνοτρόφους – από βδομάδα οι ενισχύσεις σε αιγοπροβατοτρόφους και τους βοοτρόφους των ορεινών περιοχών

Από τo Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώθηκε ότι μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου η πληρωμή 1.112 πτηνοτρόφων, στους οποίους καταβλήθηκαν 5.339.500 ευρώ, στο πλαίσιο της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας de minimis.

Για την πληρωμή, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε για το θέμα: “Συνεπείς με όσα έχουμε εξαγγείλει, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των στοιχείων από τους πτηνοτρόφους, έγινε σήμερα η πληρωμή τους. Θα συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα με τους χοιροτρόφους και στη συνέχεια με τους αιγοπροβατοτρόφους και τους βοοτρόφους των ορεινών περιοχών, όταν θα πληρωθεί το Άρθρο 68“.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν πληρωθεί οι βοοτρόφοι και οι αιγοπροβατοτρόφοι των πεδινών περιοχών, ενώ το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους κτηνοτρόφους ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ (25 εκατ. € de minimis συν 5 επιπλέον στο πλαίσιο του άρθρου 68, όπως προβλέπεται από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).