Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνεδρίαση του Δ.Σ. των αστυνομικών υπαλλήλων της Ημαθίας

Την Δευτέρα 11/02/2013 και ώρα 18:00΄, πραγματοποιήθηκε Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας (Πανόραμα Βέροιας), στην οποία ύστερα από πρόσκληση της Ένωσής μας, παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.Α.Σ.Υ) κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών Θεμάτων ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Αντώνιος και ο Νομικός Σύμβουλος της (Π.Ο.Α.Σ.Υ) κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ Χαράλαμπος.

Επίσης τη Συνεδρίαση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας Αστυνομικός Διευθυντής ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ Νικόλαος, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος Αστυνομικός Διευθυντής ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Γεώργιος, εκπρόσωποι Σωματείων Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων, εκπρόσωποι Σωματείων Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πλήθος μελών της Ένωσης μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο απασχόλησε ιδιαίτερα η επικείμενη Νομοθετική Ρύθμιση με την οποία θα ορίζεται ως εποπτεύων το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για το Τ.Ε.Α.Π.Α.ΣΑ. και όχι το Υπουργείο Εργασίας ως είχε μέχρι σήμερα. Επίσης συζητήθηκαν τα ζητήματα του εφάπαξ, της αναδιάρθρωσης υπηρεσιών, της ανακοίνωσης υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, καθώς και θέματα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας. 
Εκ μέρους της Αστυνομικής Ηγεσίας χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής της Α.Δ. Ημαθίας Αστυνομικός Διευθυντής ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ Νικόλαος, ο οποίος έδειξε να κατανοεί τα προβλήματα που απασχολούν το σύνολο του Αστυνομικού προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας και υποσχέθηκε πως θα εργαστεί για την επίλυση αυτών. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος Αστυνομικός Διευθυντής ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Γεώργιος, ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα της εκπαίδευσης του Αστυνομικού κάθε βαθμίδας και υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Ένωσης να ενημερώνει τα μέλη της για θέματα που τους απασχολούν.
Η έντονη ανησυχία που έχει προκληθεί σε χιλιάδες συναδέλφους που έχουν θεμελιώσει ή θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης ή πρόσφατα έχουν συνταξιοδοτηθεί, από τον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ ήταν η αφορμή για να λάβουν το λόγο ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Υ. κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών Θεμάτων ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Αντώνιος καθώς και ο Νομικός Σύμβουλος της Π.Ο.Α.Σ.Υ. κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ Χαράλαμπος, οι οποίοι μίλησαν σε δραματικούς τόνους για τις επαχθείς μισθολογικές μειώσεις, τις περικοπές δαπανών και τις προγραμματισμένες νέες περικοπές. Μετά το πέρας ομιλιών, πραγματοποιήθηκε ανοικτός διάλογος σε θέματα συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά – οικονομικές κρατήσεις – πάγια αιτήματα.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Γεώργιο για την φιλοξενία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας στις εγκαταστάσεις πρότυπο της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος για την δημιουργία των οποίων ο ίδιος έχει συμβάλλει προσωπικά, καθώς επίσης και τον Πρόεδρο της Π.Ο.Α.Σ.Υ. κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ Χρήστο ο οποίος με την συμμετοχή του στις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας συνέβαλε ουσιαστικά στην ενημέρωση των μελών μας για όλα τα τρέχοντα θέματα που μας απασχολούν.