Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εκλογές αύριο (και μεθαύριο) στην Ιταλία. Ποιοι κατεβαίνουν

Εκλογές αύριο και μεθαύριο στην Ιταλία, ίσως οι σημαντικότερες των τελευταίων δεκαετιών.
Και αυτό γιατί εν μέσω κρίσης και με το ιταλικό χρέος να αγγίζει το δυσθεώρητο ύψος των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για όποιον κερδίσει αλλά κυρίως θα είναι δύσκολα για τον ιταλικό λαό – ο οποίος πήρε μια πρώτη …γεύση μέτρων από την Κυβέρνηση του Μάριο Μόντι.
Στις εκλογές κατέρχονται κυρίως συνδυασμοί-συμμαχίες κομμάτων.
Κυριότεροι;

Αρχικά η συμμαχία της κεντροδεξιάς, με τον φίλτατο Σίλβιο να ηγείται της συμμαχίας που αποτελούν το κόμμα του καθώς και τα εξής κόμματα ή λίστες: Lega Nord, Fratelli d’Italia, La Destra, Partito Pensionati, Grande Sud-Mpa, Mir, Intesa Popolare και Liberi da Equitalia.
Από την άλλη μεριά (“πάρ’ το αλλιώς” που λέει και το ανέκδοτο) βρίσκεται η συμμαχία των κεντροαριστερών των οποίων ηγείται ο Pierluigi Bersani. Και στην περίπτωση αυτή στη συμμαχία μετέχουν μια σειρά από κόμματα: από το SEL του Nichi Vendola μέχρι το Centro Democratico, το Partito Socialista Italiano και τα Svp και Megafono di Crocetta.
Στο κέντρο κάνει την εμφάνιση του ο Mario Monti και η συμμαχία με την επωνυμία Scelta Civica (Con Monti per l’Italia al Senato). Τον “καθηγητή” ενισχύουν με την υποστήριξή τους τα κόμματα (ή οι πολιτικοί φορείς) “Italia Futura” του Luca Cordero di Montezemolo, το Futuro e Libertà του πρώην συμμάχου του Σίλβιο Gianfranco Fini και το UdC του Casini (ο οποίος και αυτός ήταν για μεγάλο διάστημα πολιτικός φίλος του Καβαλιέρε).
Καλά δημοσκοπικά πηγαίνει και το “Movimento 5 Stelle” του Beppe Grillo ενώ τέλος την ψήφο των Ιταλών διεκδικούν η “Rivoluzione Civile” με επικεφαλής τον Αntonio Ingroia (που υποστηρίζουν οι Πράσινοι, το κόμμα “Italia dei Valori”, το Κόμμα των Κομμουνιστών Ιταλών καθώς και η Κομμουνιστική Επανίδρυση) και το “FARE per fermare il declino” του Oscar Giannino.