Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΕ: ενέκριναν τον προϋπολογισμό οι 27 – τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα;

Σε μια χώρα στην οποία οι πολίτες της στήνονται στην ουρά για μια σακούλα πορτοκάλια, δεν είναι να πανηγυρίζουμε επειδή πήραμε μέσω ΕΣΠΑ 14,5 δις ευρώ. Να στήσουμε πανηγύρια γιατί; Για ποιο λόγο;

Η είδηση είναι πως ο προϋπολογισμός της ΕΕ εγκρίθηκε μετά από μεγάλο παζάρι μεταξύ των “εταίρων” (λεόντιου τύπου είναι ο …συνεταιρισμός – ας το πάρουμε είδηση κάποια στιγμή ότι ο μεγάλος εταίρος κάνει ότι γουστάρει !!!) και πως για πρώτη φορά ο συμφωνηθείς προϋπολογισμός είναι μικρότερος από τον προηγούμενο.
Έτσι, για την περίοδο 2014 – 2020 (στην ΕΕ οι προϋπολογισμοί γίνονται σε βάθος επταετίας) συμφώνησαν ότι ο ύψος του προϋπολογισμού θα ανέλθει στα 960 δισ. ευρώ, με τις πραγματικές δαπάνες στα 908 δισ. ευρώ.
Τα ποσά είναι σημαντικά μειωμένα σε σχέση με την πρόταση του Νοεμβρίου και ακόμη περισσότερο σε σχέση με την αρχική πρόταση της Κομισιόν που προέβλεπε πάνω από 1 τρισ. Ευρώ.

Επίσης, θυμηθείτε το παρακάτω: εντός της χώρας μας αυτή η εξέλιξη (των 14,5 δις ευρώ) μπορεί να στείλει πίσω τις αυτοδοικητικές εκλογές ενώ ίσως και να “πυροδοτήσει” ακόμη και ανασχηματισμό.