Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αποκαλυπτική έρευνα της ΕΣΕΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Μια αποκαλυπτική έρευνα έκανε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, που σχετίζεται με την κατάσταση της οικονομίας αλλά και την ανάγκη βιωσιμότητας της μικρομεσαίας επιχείρησης της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που διεξήχθη τον Ιανουάριο, με αντικείμενο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας έξι στους δέκα πολίτες (58,4%) θεωρούν ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες φοροδιαφεύγουν λιγότερο από τις μεγάλες εταιρίες. Ωστόσο, οι πολίτες αναγνωρίζουν, σε ποσοστό 70% ότι η φοροδιαφυγή στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σχετίζεται……με την ανάγκη βιωσιμότητας αυτών και όχι με την προσπάθεια δημιουργίας μεγαλύτερου κέρδους.

Επίσης, ένα ακόμη από τα ευρήματα της έρευνας δείχνει και το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθηθεί και να σωθεί η μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα: το 86,8% των πολιτών πιστεύει ότι ο σχετικά υψηλός αριθμός Μ.Μ.Ε. που λειτουργούν είναι προς όφελος της εθνικής οικονομίας ενώ το 89,1% θεωρεί ότι η ύπαρξη πολλών Μικρομεσαίων Εμπορικών καταστημάτων είναι προς όφελος του καταναλωτή.