Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τραπεζικός "έβαζε χέρι" σε λογαριασμούς πελατών

Για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας», της «υπεξαγωγής εγγράφων» και της «υπεξαίρεσης στην υπηρεσία» κατηγορείται τραπεζικός υπάλληλος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος φέρεται να έχει υπεξαιρέσει το ποσό των 522.000 ευρώ.
Ο 51χρονος ως υπεύθυνος εκτελεστικών εργασιών σε τραπεζικό κατάστημα, συστηματικά με πολλές επιμέρους πράξεις και ιδιαίτερα τεχνάσματα, στο χρονικό διάστημα από τις 20 Οκτωβρίου 2010 έως τις 5 Νοεμβρίου 2012, προέβαινε σε πλαστογράφηση υπογραφών πελατών σε εντάλματα πληρωμής καθώς και σε χορήγηση πλαστών – εικονικών αποδεικτικών προθεσμιακών καταθέσεων σε παθόντες – πελάτες, αποκρύπτοντας ή καταστρέφοντας παραστατικά ελέγχου, ενώ…

…υπεξαιρούσε και ιδιοποιείτο παρανόμως μεγάλου ύψους χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς τους. Το συνολικό χρηματικό ποσό το οποίο υπεξαίρεσε ανέρχεται στις (522.945,55) ευρώ.
Επίσης ο 51χρονος, προκειμένου να προσδώσει νομιμοφάνεια στις παράνομες συναλλαγές του, μετέφερε τα χρηματικά ποσά τα οποία υπεξαιρούσε, είτε σε λογαριασμούς τρίτων πελατών της τράπεζας, των οποίων η σχέση από την Αστυνομία ερευνάται, είτε σε δικό του λογαριασμό, είτε σε επιπλέον λογαριασμούς των παθόντων, τους οποίους ο τραπεζικός υπάλληλος είχε ανοίξει δίχως οι ίδιοι να το γνωρίζουν και τους διαχειρίζονταν ο ίδιος.
Η δικογραφία σε βάρος του 51χρονου τραπεζικού υπαλλήλου αναμένεται να αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.