Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Στο εδώλιο για ένα δρόμο- "φάντασμα" στο Σέλι

Στο εδώλιο θα καθίσουν πρώην αντιδήμαρχος στη Βέροια, τέσσερις υπάλληλοι του δήμου και ένας εργολάβος για ένα δρόμο που δεν έγινε ποτέ παρά το γεγονός, ότι εγκρίθηκαν και εκταμιεύτηκαν πάνω από 450.000 ευρώ! Πρόκειται για το δρόμο, μήκους 18 χιλιομέτρων, που προέβλεπε τη σύνδεση του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου με το αθλητικό κέντρο «3-5 πηγάδια».
Το έργο αποφασίστηκε και εγκρίθηκε από το δήμο Βέροιας το 2006 με χρηματοδότηση από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης…

…οι υπάλληλοι κατηγορούνται ότι έδιναν ψευδείς βεβαιώσεις ότι το έργο εξελίσσεται κανονικά με αποτέλεσμα να εκταμιευτούν και να δοθούν στον εργολάβο περίπου 460.000 ευρώ για εργασίες που δεν έγιναν!

Ο τότε αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων παραπέμπεται να δικαστεί για ηθική αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημοσίου ενώ ο εργολάβος θα καθίσει στο εδώλιο και για απάτη σε βάρος του δημοσίου. Οι τρεις υπάλληλοι του δήμου Βέροιας κατηγορούνται για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημοσίου και άμεση συνέργεια. Ενας ακόμη υπάλληλος κατηγορείται για παρότρυνση υφισταμένων του και ανοχή. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης οι υπάλληλοι ισχυρίστηκαν ότι πιέστηκαν από τη διοίκηση του δήμου να υπογράψουν καθώς φέρεται να τους ειπώθηκε ότι «υπήρχε κίνδυνος να χαθούν τα κονδύλια»

Συντάκτης: Βασίλης Κυριακούλης