Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Με 217 δολάρια στα κρατικά ταμεία!!!

Και ενώ στην Ελλάδα οι υπουργοί οικονομικών μας λένε τα τελευταία 3 χρόνια το γνωστό “τα αποθεματικά φτάνουν μέχρι τον Μάρτιο, …τα αποθεματικά φτάνουν μέχρι τον Αύγουστο … κλπ κλπ”, στη Ζιμπάμπουε (στη χώρα που διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα διαμαντιών στον κόσμο) ο εκεί υπουργός Οικονομικών Τεντάι Μπίτι έκανε πριν από αρκετές μέρες μια ..αποκάλυψη: είχε στα ταμεία της χώρας μόλις 217 δολάρια ΗΠΑ! Και σε μια αποστροφή του λόγου του είχε πει τότε στο BBC ότι “είμαστε σε μία δύσκολη θέση, καθώς είμαστε μικρή οικονομία ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας έχει μία ακόμη χειρότερη κατάσταση στα χέρια του“. 
Αυτό το ποσό είχε μείνει μετά από τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων της Ζιμπάμπουε.
Σε νεώτερη συνέντευξή του στο BBC ομολογεί ότι…

…ίσως το παράκανε στην προσπάθειά του να καταδείξει το γεγονός ότι το κόστος μίας εκλογικής αναμέτρησης είναι δυσβάσταχτο για την πλούσια σε διαμάντια χώρα. Διευκρίνισε δε ότι τα ταμεία είχαν στεγνώσει εκείνη την ημέρα λόγω της μισθοδοσίας αλλά την επόμενη μπήκαν σε αυτά 30 εκατομμύρια δολάρια. 
Η χώρα του οδεύει προς εκλογές δημοψήφισμα για την αλλαγή του Συντάγματος – που υπολογίζεται να στοιχίσουν 200 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα, αν αναβληθούν λόγω οικονομικών, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το δούμε, γιατί εσχάτως πολλές οι συμπτώσεις στην παγκόσμια σκηνή!!!